אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> ת"א 43637-04-14 מדינת ישראל נ' רחל קדם

ת"א 43637-04-14 מדינת ישראל נ' רחל קדם

תאריך פרסום : 07/06/2015 | גרסת הדפסה

ת"א
בית משפט השלום חיפה
43637-04-14
01/06/2015
בפני השופט:
ד"ר זאיד פלאח

- נגד -
התובעת:
מדינת ישראל באמצעות פרקליטות מחוז חיפה - אזרחי
הנתבעת:
רחל קדם
עו"ד יובל אדלר
עו"ד עדי ערמן ממשרד עוה"ד רחל בן ארי
עו"ד אדם פיש ושות'
החלטה
 

 

 

  1. בפניי בקשה לסילוק על הסף של תביעה שהוגשה כנגד מורה למתמטיקה, שהדליפה את בחינות הבגרות.

     

  2. הנתבעת הינה מורה למתמטיקה, שעבדה בבית ספר תיכון במועצה האזורית כרמל-זבולון. תביעה אזרחית זו הינה נגררת להליך פלילי שהתנהל נגד הנתבעת בתיק פלילי 27858-05-13, והיא הוגשה מכוח סעיף 77 לחוק בתי המשפט (נוסח משולב), התשמ"ד-1984 (להלן: "חוק בתי המשפט"), ולפי תקנה 17 לתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד- 1984 (להלן: "התקנות"). ההליך הפלילי התנהל בפניי, ולבקשת הצדדים, גם תביעה אזרחית זו הובאה בפניי.

     

  3. ביום 21.7.13 הודתה הנתבעת בביצוע עבירות שעניינן הוצאת מסמך ממשמורת – עבירה על סעיף 267(ב) לחוק העונשין, תשל"ז 1977 (להלן: "חוק העונשין") וכן בעבירת הפרת אמונים – עבירה על סעיף 284 לחוק העונשין. בהתאם לעובדות כתב האישום המתוקן, ביום 16.11.09 מונתה הנתבעת כחברה בוועדה לעריכת שאלונים לבחינת הבגרות במתמטיקה, בכל רמות הלימוד ובשני המועדים. הנתבעת ידעה, מיד עם מינויה, כי היא מחויבת לשמור בסודיות מרבית הן את דבר מינויה, ובכלל זה פרטי עבודתה בוועדה, והן את סודיות השאלונים.

     

     

     

  4. סמוך לאחר מינויה, פנתה הנתבעת לארז כהן (להלן: "ארז"), שהינו מכרה, מורה למתמטיקה ובעל חברה להכנת תלמידים לבחינות הבגרות במתמטיקה, וביקשה את עזרתו בחיבור השאלות לשאלונים, בעודה מזהירה אותו לבל ייוודע דבר פנייתה אליו. משנענה ארז לבקשה, העבירה לו הנתבעת את השאלונים, ולאחר שזה החזירם לנתבעת, היא העבירה אותם לרכזת הוועדה, ועל בסיסם גובשה טיוטה סופית של השאלונים, אשר הרכיבו את בחינות הבגרות במתמטיקה של קיץ תש"ע.

     

  5. הנתבעת רצתה לטוס לחו"ל בחודש מרץ 2010, על כן העבירה לארז, טרם טיסתה, את מקבץ השאלונים והפתרונות שהיו ברשותה. בסופו של יום, השאלונים והפתרונות החליפו ידיים והגיעו לנבחנים עתידיים בתמורה לתשלום, אך זאת ללא ידיעת הנתבעת. רק לאחר שהודפסו שאלוני הבחינה והועברו לסניפי הדואר, נודע למשרד החינוך כי השאלות הודלפו, ולמשרד החינוך לא נותרה ברירה אלא לאסוף את כל השאלונים ולהחזירם למדפיס הממשלתי. כל השאלונים של כל בחינות הבגרות במתמטיקה, בכל הרמות ובכל המועדים, הוחלפו והופצו מחדש לבתי הספר השונים.

     

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ