פלוני נ' בראשי ואח'
|
ת"א בית משפט השלום בת ים |
42281-03-22
9.6.2024 |
|
בפני השופט: שי מזרחי |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
התובעת: פלונית עו"ד גוטגליק |
הנתבעים: 1. שמואל בראשי 2. הפניקס חברה לביטוח בע"מ עו"ד מנדלוביץ |
| פסק דין | |
במסגרת תובענה זו על בית המשפט להכריע במספר סוגיות אשר ניתן לסכמן כדלקמן:
-
מהי נכותה הרפואית של התובעת בעקבות תאונת הדרכים מושא כתב התביעה?
-
מהי נכותה התפקודית ומה הפגיעה בכושר הכנסתה בעקבות התאונה הנדונה?
-
מהם נזקיה של התובעת בראי התאונה האמורה.
אדון בשאלות אלה כסדרן.
התאונה והנכות בעקבותיה:
-
התובעת, ילידת 1978, מנהלת חשבונות במקצועה, נפגעה בתאונת דרכים ביום 27.5.2019. התובעת ישבה במושב האחורי ורכב צד ג' התנגש בחלקו האחורי של הרכב בו נסעה בעודם בעומס תנועה שנוצר במקום.
-
התובעת נבדקה במרכז "ט.ר.מ" נמצאה רגישות באזור שרירי צוואר מימין.
-
בקופת החולים התלוננה מספר ימים לאחר מכן על כאבים בצוואר "ללא חבלות אחרות". נמצאו סימנים של RCS בכתף ימין לתובעת נרשמו נוגדי כאבים ודלקת. היא נשלחה לפיזיותרפיה. ביום 2.6.2019 נרשמו תלונות על כאב גב חזק וכאב בצוואר ואובחנה "צליפת שוט". בחודש 11/2019 אותרה רגישות פאראספנלית של עמ"ש צווארי משמאל והגבלה בתנועות הצוואר. בחודש ינואר 2020 סימה התובעת את טיפולי הפיזיותרפיה שלה "לקוח הפסיק להופיע". בחודש 12/2020 נרשמו כאבים בצוואר "עדיין" ורגישות קלה במישוש מעל השרירים. ביום 16.12.2020 ביקרה התובעת בבית החולים שערי צדק ובראש סיכום הביקור נרשם כי לתובעת NECK PAIN/FIBROMYALGIA POST TRAUMATIC.
"לפני כ 4 שנים סבלה משני אירועים של כאבים בחגורת כתף ימין. כל התקף נמשך כשבוע וחלף. לפני שנה וחצי נפגעה בתאונת דרכים כנוסעת חגורה מאחור. הרכב בו נסעה נפגע מאחור. הייתה צליפת שוט. מאז התאונה סובל כאבים חזקים מכאבים בעורף ובחגורת כתף ימין, ללא הקרנות ליד ימין. אין פגיעה בתפקוד הידיים. יציבת ההליכה טובה. הכאבים מפריעים לה מאוד לשבת מול המחשב בעבודה, קמה כל חצי שעה לשחרר את הכאבים, בהנעת הצוואר כאובה ומוגבלת. טיפולי פיזיותרפיה לא עזרו, כעת בסדרה שנייה של טיפולי פיזיותרפיה-אולי מעט פחות כאבים. במקביל פיתחה הפרעה לשינה, עייפות כרונית, חוסר ריכוז, מצבי רוח לביליים והתפרצויות. מקלחות חמות עוזרות לכאבים". הרופא מאבחן "ריבוי נקודות הדק רגישות עם קופצנות וביטויי כאב בחלקן". לדעתו התובעת פיתחה פיברומיאלגיה פוסט טראומתית "הביטוי העיקרי הינו סביב הצוואר אולם יש לה את כל המאפיינים של התסמונת". רושם לה אלטרולט חצי כדור לפני השינה וככל שלא תהא הטבה תעבור לאלטרול.
ביום 20.6.2021 מתרשם ד"ר סוהיל, ראומטולוג, "יש מרכיבים של פיברומיאלגיה עם כאב כרוני, רגישות דיפוזית, עצבנות ומתח וגם הפרעות שינה ועייפות נילווית". מפנה להערכה פסיכיאטרית "בפרט שיש קשר בין מתח נפשי לתסמונת הכאב הכרוני וגם בין המתח לתופעות עוריות כגון אלופציה-התקרחות אזורית". ביום 22.7.2021 מבקרת במרפאת כאב ונרשם לה טיפול בליריקה ש"אם לא עוזר או סובלת מת"ל מבקש מד"ר סוהיל ניסיון טיפול בקנביס רפואי". ביום 16.3.2022 נרשם כי לתובעת החמרה בכאבים הכרוניים. ביום 4.4.2022 ביקשה התובעת העלאת הריכוז של הקנאביס עד ל-40 ג' חודשי. בקשתה נענית בחיוב. ביום 23.3.2023 מומלץ המשך הטיפול בקנאביס נוכח "איזון הכאב, ללא תופעות לוואי".
-
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
חזרה לתוצאות חיפוש >>