- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
ת"א 42099-04-12 רוזן ואח' נ' קיבריק ואח'
|
ת"א בית משפט השלום הרצליה |
42099-04-12
16.7.2014 |
|
בפני השופט: יעקב שקד |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
תובעים: 1. ד"ר אייל רוזן 2. ד"ר יעל בן יוס רוזן 3. אלון סעדי 4. צפורה סעדי 5. זאב וולף 6. מרה וולף (המנוח) 7. סימונה חביב |
נתבעים: 1. עו"ד ליאונרדו קיבריק 2. עו"ד יצחק פרוינד |
| החלטה | |
1. הטיפול בתיק זה הועבר למותב זה לאחרונה. הוברר בדיון הראשון בפניי כי תלויה ועומדת בקשת מאת הנתבע 2 לסילוק התביעה נגדו על הסף, מחמת מספר טענות ובהן העדר סמכות עניינית, התיישנות והעדר עילה, שטרם הוכרעה.
לאחר שנערך נסיון לפתור את המחלוקת בין הצדדים בדרך פרקטית, שלמרבה הצער לא צלחה למרות התקדמות רבה, ניתנת החלטתי זו.
2. יש להכריע בדבר סמכותו העניינית של בית משפט זה טרם הכרעה בבקשתו הסילוק על הסף מחמת טעמים נוספים, שכן יש לבחון אם הנני מוסמך לדון כלל בטענות אלה תחילה.
לצורך זה יש לבחון את הסעדים בתובענה: מהות הסעד הוגדרה כצו עשה המורה לנתבעים לבצע את רישום הדירות של התובעים בלשכת רישום המקרקעין, לרשום הבנין כבית משותף ולייחד את דירותיהם כיחידות נפרדות וכן לשלם כל תשלום הנדרש לצורך הסגרת זכויות צד ג' למעט משכנתאות או הערות אחרות הקשורות לתובעים.
3. סעיף 51(א) לחוק בתי המשפט (נוסח משולב), התשמ"ד – 1984 (להלן – חוק בתי המשפט), מסמיך את בית משפט השלום לדון בתביעות שסכומן או שווין עד 2.5 מליון ₪ (ס"ק 2) וכן ב"תביעות בדבר חזקה או שימוש במקרקעין בדבר חלוקתם חלוקת השימוש בהם...אך בית משפט השלום לא ידון בתביעות בדבר חכירה לדורות ובתביעות אחרות הנוגעות למקרקעין".
סעיף 40 לחוק בית המשפט מגדיר את סמכותו של בית המשפט המחוזי ובין היתר מוסמך הוא לדון - "בכל ענין אזרחי או פלילי שאינו בסמכותו של בית משפט השלום", דהיינו סמכות שיורית.
4. צוי העשה לחייב את הנתבעים לרשום בית משותף תוך ייחוד הדירות ולשלם כל תשלום (שסכומו לא הוגדר בסעד) אינם בהם בקהל הסעדים המפורטים בסעיף 51(א) הנ"ל.
נהפוך הוא. המדובר בתובענה הדנה בתביעה במקרקעין, שכן אין חולק כי המקרקעין נשוא התובענה רשומים בבעלות בלשכת רישום המקרקעין וענין זה מסור במפורש לבית המשפט המחוזי.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
