- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
ת"א 40770-11-13 סולומונוב ושות',משרד עורכי דין ונוטריון נ' פוגל
|
ת"א בית משפט השלום חיפה |
40770-11-13
13.3.2015 |
|
בפני השופטת: אילת דגן |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
תובעת: סולומונוב ושות' עו"ד א. גוטמן |
נתבעים: צביה פוגל עו"ד מ. פרייליך |
| פסק דין | |
-
התובעת, חברת עורכי דין בבעלות וניהול עו"ד עמנואל סולומונוב, עותרת לחייב את הנתבעת בתשלום שכ"ט עו"ד עבור שרותים משפטיים שהוענקו לנתבעת ע"י התובעת.
הנתבעת הינה חמותה של עורכת דין גלית (להלן: "גלית") שעבדה בחלק מהזמנים הרלבנטים לתביעה, כעורכת דין שכירה במשרד התובעת.
-
בשנת 2003 נפטר מר מ.א ז"ל (להלן: "המנוח" או "מ.א "), שהיה בן זוגה של הנתבעת באותה עת, בפתאומיות, בקפריסין. למנוח היו 3 בנות מאשתו הראשונה ז"ל.
-
התובעת טוענת כי טיפלה עבור הנתבעת בקבלת כספים מירושת המנוח מאז 2003 ועד שנת 2012 בהליכים משפטיים רבים שהחלו בבית המשפט לענייני משפחה בחיפה (תמ"ש 11150/03), המשיכו בערעור בבית המשפט המחוזי בחיפה והסתיימו בבית המשפט העליון.
התובעת טוענת כי לאור מורכבות התיק, צירפה הנתבעת לחלק מההליכים את עורך דין בועז קראוס כדי לסייע. בתום ההליכים בפני בית המשפט העליון, זכתה הנתבעת בתובענתה וקיבלה רבע מירושת המנוח שהסתכמה ב-570,781 ₪. סכום זה כולל סך של כ-26,000$ ארה"ב אותו קיבלה הנתבעת מהבנק הקפריסאי בזכות עמלה של התובעת במשך שנים.
בנוסף, בשנת 2006 ייצגה את הנתבעת בבית הדין האזורי לעבודה בחיפה בתביעה נגד קרן הפנסיה מבטחים, כשבתום ההתדיינות זכתה הנתבעת בסכום של 100,000 ₪ מקרן הפנסיה ובנוסף היא מקבלת עד עצם היום הזה קצבת פנסיה חודשית.
-
התובעת טוענת כי עוד בטרם החלו ההליכים המשפטיים סוכם עם הנתבעת כי עם קבלת פסק הדין והכספים המגיעים לה, יועברו לידי התובעת 25% + מע"מ מכל סכום שיתקבל.
התובעת טוענת כי הואיל והנתבעת היא חמותה של גלית, לא טרחה התובעת להחתים את הנתבעת על הסכם שכר טרחה.
-
התובעת טוענת כי עם קבלת אחרון הכספים פנתה לנתבעת במספר מכתבי דרישה למען תעשה לסילוק שכר טרחתה, אולם אלו נפלו על אוזניים ערלות.
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
