ת"א 40238-11-11 שטרית נ' הראל החברה לביטוח בע"מ
|
ת"א בית המשפט המחוזי מרכז - לוד |
40238-11-11
11.1.2015 |
|
בפני השופטת: ורדה פלאוט |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
מבקש: אילן כהן עו"ד שלום אהרון |
משיבים: 1. שחר שטרית 2. הראל חברה לביטוח בע"מ עו"ד ד"ר קובי קפלנסקי עו"ד מ' תגר |
| החלטה | |
2.התביעה שבתיק הוגשה על ידי המשיב 1 נגד המשיבה 2, ועניינה חוזית-ביטוחית. התביעה נדחתה בפסק דין מיום 9.2.14, על יסוד הסכם גישור שנערך מחוץ לכתלי בימ"ש ולא צורף לתיק.
3.ביום 18.11.14, הגיש המבקש, שאינו צד להליכים בתיק, את הבקשה שלפני לעיון בתיק ובהסכם הגישור.
לטענת המבקש, העיון במסמכים נדרש לצורך ניהול תביעה שהגיש נגד המשיב 1 בבית משפט השלום בת"א, שעניינה יצירת אומנות שהינה אחת מיצירות האומנות שנדונו במסגרת תיק זה ושלגביהן נחתם הסכם הגישור בין הצדדים.
לטענת המבקש, בראשית ההליכים כאן הוא פנה בבקשה לצדדים לצרפו כצד להליכים וסורב על ידם. עוד טוען המבקש כי המשיבה 2 הגישה בקשה לעיון בתיק המתנהל בינו לבין המשיב 1 בבית משפט השלום ובית משפט שם נעתר לבקשתה. בכך, לטענתו, יש להצביע על הקשר בין ההליכים ונחיצות בקשתו.
4.המשיבים מתנגדים לבקשה.
לטענת המשיב 1 הסכם הגישור לא הוגש לתיק, הוא חוסה תחת חסיון, ויש לדחות את הבקשה לגביו. באשר לעיון בתיק, למבקש אין זיקה לתיק המצדיקה עיון בו; הבקשה הוגשה באיחור, למעלה מחצי שנה לאחר מתן פסק דין בתיק; המבקש יכול היה להגיש בקשה להצטרף כצד לתיק אך לא עשה כן; לגופו של עניין, למבקש אין כל זיקה ליצירת האומנות נושא התביעה שהגיש, והוא לא צרף אף לא בדל של ראיה בנדון. אין כל קשר בין שני ההליכים המשפטיים וכל מטרתה של הבקשה מסע דיג ועל כן דינה להידחות.
לטענת המשיבה 2 דין הבקשה להידחות הן משום שמדובר בהסכם גישור חסוי והן משום שהמבקש ידע על ההליכים כאן בזמן אמת ונמנע משיקוליו מלהגיש בקשה לצרפו לתיק.
5.סעיף 4(א) בתקנות בתי המשפט ובתי הדין לעבודה (עיון בתיקים), התשס"ג-2003 קובע: "כל אדם רשאי לבקש מבית המשפט לעיין בתיק בית משפט (להלן – בקשת עיון) ובלבד שהעיון בו אסור על פי דין".
מכאן, ומכח עיקרון פומביות הדיון, הכלל הוא שיש להיעתר לבקשה לעיון בתיק, אלא אם אחד הצדדים בתיק מתנגד לכך וטעמו ממשי ומצדיק סטייה מן הכלל (ר' לאחרונה החלטת כב' רשם ביהמ"ש העליון בע"א 1435/90 החברה לאיתור והשבת נכסים של נספי שואה בע"מ נ' חברת הכשרת הישוב בע"מ (1.1.15) וההלכות שהובאו שם).
לעניינינו, לא מצאתי בתגובות המשיבים טעם ממשי לדחיית הבקשה לעיון בתיק בימ"ש. המשיבים לא טענו, ובוודאי לא הוכיחו כי יפגעו אם תתקבל הבקשה. העובדה כי בתיק המתנהל בין המבקש והמשיב 1 נעתר בית המשפט (שם) לבקשת המשיבה 2 לעיון בתיק, אף היא מטה את הכף לעבר קבלת הבקשה. לפחות מנקודת מבטה של המשיבה 2 יש קשר בין התיקים.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|