- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
ת"א 39633-02-10 זרייקי נ' גבארה ואח'
|
ת"א בית משפט השלום נצרת |
39633-02-10
1.9.2014 |
|
בפני השופטת: עירית הוד |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
תובעים: עומר זרייקי עו"ד ו. עואודה |
נתבעים: מחמוד אחסאן גבארה סלאח מחמוד גבארה עו"ד ש. מנסור |
| פסק דין | |
רקע ותמצית טענות הצדדים
-
לפני תביעה כספית על סך 150,000 ₪.
-
מכתב התביעה עולה, כי התובע הינו בעל חנות למכירה ושיווק ציוד ספורט. לטענתו, במועדים הרלוונטיים הנתבע מס' 1 (להלן: "מחמוד") היה יו"ר קבוצת הפועל טייבה והנתבע מס' 2 (להלן: "סלאח") היה ראש עיריית טייבה ויו"ר הקבוצה.
-
התובע טוען, כי בתחילת חודש יולי 2001, או בסמוך למועד זה, פנו אליו הנתבעים יחד עם אדם בשם עומר טויל (להלן: "עומר") והציגו עצמם כנציגים והאחראים על קבוצת הפועל טייבה וביקשו לרכוש ממנו בגדים וציוד ספורט לקבוצה. התובע מציין בכתב התביעה, כי הנתבעים הבהירו לו, כי הקבוצה מנוהלת ע"י עמותת הפועל טייבה. התובע טוען, כי הוסכם בין הצדדים שההזמנות יתבצעו טלפונית על ידי מחמוד וכי הציוד יימסר בחנותו לידי נציג הקבוצה ששמו עבד אלפתאח. כמו כן, הצדדים הגיעו להסכמות באשר למועד ביצוע התשלום ובאשר לתרומה שהתובע יתרום ככל שהעמותה ו/או הקבוצה תעמוד בתשלום. עוד הוסכם, כי במקרה של אי תשלום במועד תבוטל התרומה והקבוצה ו/או בעליה ו/או העומדים בראש יחויבו בסכום התרומה.
-
התובע טוען, כי הנתבעים רכשו ממנו ציוד בסך של 68,643 ₪ וכי בסוף חודש אוקטובר 2001, כאשר הגיע מועד התשלום, הוא פנה לנתבעים בבקשה שישלמו את חוב הקבוצה. לטענתו, הנתבעים השיבו לו, כי העירייה אמורה לאשר תקציב לקבוצה תוך מספר חודשים וכי הוא יקבל את כספו. הנתבע לטענתו, האמין לדברי הנתבעים לאור העובדה שסלאח כיהן כראש העירייה ולאור הבטחותיו האישיות, כי במידה והקבוצה לא תשלם את חובה הוא ישלם מכיסו. בנסיבות אלו המשיך התובע לספק ציוד לקבוצה עד לחודש פברואר 2002.
-
לטענת התובע, הוא פנה לנתבעים בבקשה, כי ישלמו את חובם אולם הם נקטו בסחבת ונתנו לו תירוצים שונים. בשל האמור, הגיש ביום 17.9.02, תביעה כספית נגד הקבוצה והנתבעים. בהמשך, הגיעו הצדדים להסכמה לפיה התביעה נגד הנתבעים תימחק ויינתן פסק דין נגד הקבוצה. לטענת התובע, במסגרת הדיון בתובענה האמורה טענו בפניו הנתבעים, כי הקבוצה לא תפורק וכי ניתן לגבות ממנה כסף באמצעות התאחדות הכדורגל. כמו כן, טוען התובע, כי הם הבטיחו לו, כי ככל שלא ניתן יהיה לעשות כן אז סלאח ייעשה כמיטב יכולתו בכדי לאשר לקבוצה תקציב מיוחד וישלם לתובע את כספו. עוד טוען התובע, כי מחמוד סיפר לו שאחיינו אשר שיחק בקבוצה נפטר ושם הקבוצה שונה כך שהיא נקראת על שמו. לטענתו, מחמוד אמר שהקבוצה לא תתפרק וכי אם תתפרק אזי הוא ערב אישית לשלם לתובע את סכום פסק הדין.
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
