- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- דיני עבודה
- ביטוח
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- דיני תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- משפט מנהלי וחוקתי
- גישור ובוררויות
- משפט בינלאומי
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני חינוך
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- ירושות וצוואות
- נוטריון
ת"א 36500-12-14 הלשכה המאסונית של הבונים החופשיים נ' האורתודוכסית עכו ואח'
|
ת"א בית משפט השלום עכו |
36500-12-14
15.1.2015 |
|
בפני השופטת: דנה עופר |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
המבקשת: הלשכה המאסונית של הבונים החופשיים |
המשיבים: 1. מועצת העדה האורתודוקסית עכו 2. אגודת הצופים האורתודוקסית עכו 3. ג'אד עאקל |
| החלטה | |
|
החלטה זו עוסקת בבקשה למתן צו זמני, אשר יאסור על המשיבים למנוע מהמבקשת שימוש בנכס מקרקעין. דיון בבקשה התקיים בפניי, ביום 14.1.15.
1. אין חולק כי המבקשת, לשכת עכו מס' 36 המאסונית של הבונים החופשיים, נהגה לקיים את פעילותה במשך שנים רבות בנכס שהוא בבעלות העדה הנוצרית האורתודוקסית בעכו. הנכס נמצא בעיר העתיקה בעכו, ומנוהל על ידי המשיבה מס' 1 (להלן: "המשיבה").
אין חולק, כי באותו נכס קיימה ומקיימת גם המשיבה מס' 2, אגודת הצופים האורתודוקסית בעכו, את פעילותה. בנכס היו שלושה חדרים, ושניים מהם היו בשימושה של המבקשת, לטענתה – מאז 1954, ובהם נהגה לקיים את אסיפותיה פעם בחודש, ולעתים גם ישיבות נוספות שלא מן המניין, והכל בהסכמת המשיבות ותוך שיתוף פעולה, כאשר המבקשת משלמת את המוטל עליה כשוכרת מוגנת.
2.במסגרת התביעה העיקרית עותרת המבקשת לסעד הצהרתי אשר לפיו תוכר כדיירת מוגנת בנכס. בנוסף לכך היא מבקשת, כי יינתן צו מניעה קבוע, האוסר על המשיבים להפריע לה להשתמש בנכס, או למנוע ממנה את השימוש בו.
3. לטענת המבקשת, עד לפני שלוש שנים עשתה שימוש בנכס, ללא הפרעה. לפני שלוש שנים החלו המשיבות 1 ו-2 בהליכי שיפוצים בנכס, ובכך הפריעו לשימושה התקין של המבקשת בחלק שלה בנכס.
לטענת המבקשת, על רקע זה נוהל משא ומתן בינה לבין המשיבות 1 ו-2, ואף סוכם כי המשיבה תרכוש את זכות הדיירות המוגנת של המבקשת על פי הערכת שמאי של שווי זכות זו. לטענתה, אכן הוזמנה חוות דעת של שמאי, אך המשיבה לא הסכימה לשלם את שווי הזכויות על פי ההערכה.
4. על פי המפורט בבקשה, באמצע שנת 2014 שכרה המבקשת נכס אחר לצורך קיום פעילותה (בכפר יאסיף). עם זאת, המבקשת השאירה חלק מהציוד שלה בנכס שבעכו, והמשיכה, לטענתה, לקיים חלק מהפעילות שלה בעכו.
לטענת המבקשת, ביום 4.12.14 הוחלף המנעול של הנכס בעכו, ובכך נמנע מהמבקשת המשך השימוש בנכס. לטענתה, בכך נשללה ממנה, שלא כדין, זכות הקניין שלה בנכס.
המבקשת עותרת, כאמור, לסעד זמני, אשר יאפשר לה להמשיך לקיים את פעילותה בנכס, ויורה למשיבות שלא להפריע לה בכך.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
