ת"א
בית משפט השלום עכו
|
36500-12-14
15/01/2015
|
בפני השופטת:
דנה עופר
|
- נגד - |
המבקשת:
הלשכה המאסונית של הבונים החופשיים
|
המשיבים:
1. מועצת העדה האורתודוקסית עכו 2. אגודת הצופים האורתודוקסית עכו 3. ג'אד עאקל
|
החלטה |
החלטה זו עוסקת בבקשה למתן צו זמני, אשר יאסור על המשיבים למנוע מהמבקשת שימוש בנכס מקרקעין. דיון בבקשה התקיים בפניי, ביום 14.1.15.
1. אין חולק כי המבקשת, לשכת עכו מס' 36 המאסונית של הבונים החופשיים, נהגה לקיים את פעילותה במשך שנים רבות בנכס שהוא בבעלות העדה הנוצרית האורתודוקסית בעכו. הנכס נמצא בעיר העתיקה בעכו, ומנוהל על ידי המשיבה מס' 1 (להלן: "המשיבה").
אין חולק, כי באותו נכס קיימה ומקיימת גם המשיבה מס' 2, אגודת הצופים האורתודוקסית בעכו, את פעילותה. בנכס היו שלושה חדרים, ושניים מהם היו בשימושה של המבקשת, לטענתה – מאז 1954, ובהם נהגה לקיים את אסיפותיה פעם בחודש, ולעתים גם ישיבות נוספות שלא מן המניין, והכל בהסכמת המשיבות ותוך שיתוף פעולה, כאשר המבקשת משלמת את המוטל עליה כשוכרת מוגנת.
2.במסגרת התביעה העיקרית עותרת המבקשת לסעד הצהרתי אשר לפיו תוכר כדיירת מוגנת בנכס. בנוסף לכך היא מבקשת, כי יינתן צו מניעה קבוע, האוסר על המשיבים להפריע לה להשתמש בנכס, או למנוע ממנה את השימוש בו.
3. לטענת המבקשת, עד לפני שלוש שנים עשתה שימוש בנכס, ללא הפרעה. לפני שלוש שנים החלו המשיבות 1 ו-2 בהליכי שיפוצים בנכס, ובכך הפריעו לשימושה התקין של המבקשת בחלק שלה בנכס.
לטענת המבקשת, על רקע זה נוהל משא ומתן בינה לבין המשיבות 1 ו-2, ואף סוכם כי המשיבה תרכוש את זכות הדיירות המוגנת של המבקשת על פי הערכת שמאי של שווי זכות זו. לטענתה, אכן הוזמנה חוות דעת של שמאי, אך המשיבה לא הסכימה לשלם את שווי הזכויות על פי ההערכה.
4. על פי המפורט בבקשה, באמצע שנת 2014 שכרה המבקשת נכס אחר לצורך קיום פעילותה (בכפר יאסיף). עם זאת, המבקשת השאירה חלק מהציוד שלה בנכס שבעכו, והמשיכה, לטענתה, לקיים חלק מהפעילות שלה בעכו.
לטענת המבקשת, ביום 4.12.14 הוחלף המנעול של הנכס בעכו, ובכך נמנע מהמבקשת המשך השימוש בנכס. לטענתה, בכך נשללה ממנה, שלא כדין, זכות הקניין שלה בנכס.
המבקשת עותרת, כאמור, לסעד זמני, אשר יאפשר לה להמשיך לקיים את פעילותה בנכס, ויורה למשיבות שלא להפריע לה בכך.