- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- דיני עבודה
- ביטוח
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- דיני תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- משפט מנהלי וחוקתי
- גישור ובוררויות
- משפט בינלאומי
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני חינוך
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- ירושות וצוואות
- נוטריון
ת"א 33530-12-10 ואח' מיכלסון ואח' נ' נוי ז"ל ואח'
|
ת"א בית משפט השלום חיפה |
33530-12-10,32697-03-10
25.10.2016 |
|
בפני השופט: אחסאן כנעאן |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
התובעים והנתבעים שכנגד: 1. ויטלי מיכלסון 2. ליובוב מיכלסון עו"ד נדב כהן |
הנתבעים והתובעים שכנגד: 1. דבורה אדירי 2. מנחם אדירי עו"ד אילי עבוד עו"ד י. נחשון |
| פסק דין | |
נתבע כנגד: (3) גדבאן שריף
תביעה כספית ולמתן הוראות שעניינה קיר תומך שהקימו הנתבעים בתמיכה לחלקת התובעים בטענה שנבנה בפלישה לחלקת התובעים. הנתבעים הגישו תביעה שכנגד המופנית לתובעים בטענה כי צו המניעה הזמני שניתן בתביעה העיקרית היה שלא כדין והסב להם נזקים וכלפי מהנדס הביסוס אשר על פי הנטען תכנן את הקיר ופיקח על הקמתו.
מבוא
-
התובעים והנתבעים בעלי חלקות סמוכות בשכונת יפה נוף במעלות-תרשיחא. חלקת הנתבעים נמצאת למרגלות חלקת התובעים וכיום פער הגבהים בין שתי החלקות הוא כ- 13 מטר.
התובעים (להלן: "מיכלסון") רכשו את זכויותיהם בחלקה 26 בגוש 18391 (להלן: "חלקת התובעים") מד"ר נוי איבן ז"ל ורעייתו חנה (להלן: "נוי") ביום 13/5/2009. הנתבעים (להלן: "אדירי") קיבלו את זכויותיהם בחלקה 48 בגוש 18391 (להלן: "חלקת הנתבעים") מאביו של הנתבע יהודה אדירי ז"ל, שהלך לעולמו בשנת 2002.
בין חלקת התובעים לחלקת הנתבעים הפרידה בעבר מסלעה עד שאדירי חצבו את השטח, ביטלו את המסלעה כחלק מפעולות הכנה לבנית ביתם. בעקבות כך הוצא על יד הועדה לתכנון ובניה צו מנהלי להפסקת עבודות בטענה כי החציבה מסכנת את חלקת התובעים. בעקבות כך הסכימו אדירי כי יבנו קיר תומך על חשבונם כנגד ביטול הצו המנהלי.
-
הקיר התומך נבנה לפני שמיכלסון רכשו את זכויותיהם. לאחר שרכשו מיכלסון את הזכויות בחלקת התובעים וקיבלו חזקה בה נטען כי נודע להם שהקיר התומך פולש לחלקתם. מכאן הגישו את תביעתם כנגד אדירי לסילוק ידם בת"א 33530-12-10. לאחר שמונה מומחה מטעם בית המשפט וניתנה חוות דעתו תיקנו מיכלסון את כתב התביעה וביקשו להורות לאדירי להרוס את הקיר התומך ולהקימו מחדש ללא הפלישה. כן תבעו החזר הוצאות כספיות שנגרמו להם בשל ההליכים המשפטיים.
אדירי הגישו תביעה שכנגד בטענה כי צו המניעה הזמני שניתן כנגדם להפסקת עבודות הבניה ניתן לבקשת מיכלסון תוך הצגת עובדות במרמה ולכן נגרם להם נזק. בנוסף נתבע הקונסטרוקטור (להלן: "גדבאן") אשר נטען כי תכנן את הקיר התומך ופיקח על ביצוע העבודות ובמידה ויהיה עליהם להרוס את הקיר ולהקימו מחדש מוטלת עליו אחריות לתוצאה זו.
במקביל הגישו מיכלסון תביעה כנגד נוי לביטול הסכם המכר ותשלום פיצויים מוסכמים ואחרים כל זאת במסגרת ת"א 32697-03-10. שתי התובענות אוחדו לפני. במסגרת תביעת מיכלסון כנגד נוי הגיעו הצדדים להסכם פשרה לפיו נוי ישלמו למיכלסון סך של 75,000 ₪ כהשתתפות בהקמת קיר תומך שעתיד להיבנות ככל שבית משפט יורה כך. סכום זה יופקד בקופת בית משפט עד להכרעה סופית בתביעה של מיכלסון כנגד אדירי.
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
