ת"א 32477-03-12 בוכהנדלר נ' עמוס ואח'
|
ת"א בית משפט השלום חיפה |
32477-03-12
7.5.2017 |
|
בפני השופט: יואב פרידמן |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
תובעים: נתן בוכהנדלר |
נתבעים: 1. אריה עמוס 2. אביב מאיר מזרחי 3. גירם אחזקות בע"מ 4. פ.ל.מ. - פריים לוקיישן מנג'מנט בע"מ |
| החלטה | |
|
1. מדובר על תביעה כספית, למימוש רווח במיזם מקרקעין. ברקע – התובע טוען כי הודר על ידי שותפיו (נתבעים 1-2) מן העסקה המשותפת. טענתו זו התקבלה בערעור. התובע טוען כי על פי ההסכמות המחייבות, היו הרווחים אמורים להתחלק בשעור 50% לנתבע 2, ואלו הוא ועמוס (נתבע 1) היו אמורים להיות שותפים שווים ביתרה, 25% לכל אחד מהם.
על פי קביעות ערכאת הערעור:
א. הסכם השותפות בין התובע לבין הנתבעים 1 ו 2 – עומד בעינו ותקף (סע' 145 של פסה"ד בערעור). הנתבעים 1-2 הפרו ההסכם. לכן , כדי לפסוק מה הסכום הכספי המגיע לתובע, שתביעתו הנה תביעה לפיצויי קיום, יש לקבוע מה החלק היחסי במקרקעין שהיה מוקצה למערער אלמלא ההפרה (סע' 150).
ב. בהקשר זה יש לקבוע האם יש להגביל את הפיצוי לתובע רק מחלקו של הנתבע 1 (עמוס), כטענת הנתבע 2 (אביב), אם לאו (סע' 147).
ג. אם התשובה לשאלה הקודמת הנה בחיוב – יש לקבוע מה החלקים שנרכשו על ידי עמוס ומתוכם יש לגזור חלק המערער. בהקשר זה חלוקים עמוס ואביב בשאלה מהו שעור הזכויות שרכש עמוס.
אביב טוען כי עמוס רכש רק 1/16 חלקים מן הזכויות במקרקעין ותו לא, אותן מכר לחברת מאיה בתמורת הסך של 530,000 ₪.
עמוס מאידך טוען כי הזכויות שרכשה הנתבעת 4 במקרקעין – נרכשו בנאמנות גם עבורו, וכי הוא שותף מלא יחד עמה בזכויות שרכשה הנתבעת 4 במקרקעין (מדובר במקור ב 7/8: פירוט שרשור הזכויות שרכשה הנתבעת 4 בא בסקירת טענות התובע בסע' 14-16 של פסה"ד). כאשר בחלופה זו עמוס והתובע שותפים שווים במחצית מן הזכויות שרכשה הנתבעת 4 (ס' 148-149).
ד. לגבי גובה הנזק:
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|