ת"א 31799-11-11 בן חמו ואח' נ' זקן זך ואח'
|
ת"א בית משפט השלום אשקלון |
9294-07-12
26.4.2015 |
|
בפני השופט: עידו כפכפי |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
תובע / נתבע שכנגד: שמעון בן חמו עו"ד אביטל אדרי- כהנא |
נתבעים / תובע שכנגד: 1. יעקב זקן זך 2. תמר זקן זך ע"י ב"כ עו"ד |
| פסק דין | |
האם זכאי קבלן לתשלום נוסף בגין עבודתו או שמא עליו לפצות את המזמין בגין ליקויי בניה?
רקע וטענות הצדדים
1.התובע, שמעון בן חמו, הינו קבלן שיפוצים אשר התקשר עם הנתבעים ביוני 2011 בהסכם לביצוע עבודות קבלניות בביתם בגן יבנה. ההסכם נערך על בסיס הצעת מחיר / הזמנת עבודה, אשר פרטה את העבודות המבוקשות, מחירם, ונקבע לאחר פירוט רכיבי ההזמנה ומחירם, מחיר כולל של 240,000 ₪ לפני מע"מ ומדידות סופיות. הנתבע חתם על הזמנת העבודה כמזמין. התובע ביצע עבודות שונות עד ליום 1.8.11, מועד בו ערכו הצדדים מסמך בו נקבע: "עד עכשיו נשאר 102,000
התקבל 80,000 צ'ק דחוי
נשאר 22,000 לסיום העבודה" (להלן: גמר החשבון).
כמפורט בגמר החשבון, מסר הנתבע לתובע שיק בסך 80,000 ₪ לפרעון ליום 10.9.11. השיק הופקד במועד פרעונו וחולל. במקביל להפקדת השיק, שלח הנתבע לתובע מכתב בו הודיע על ביטול השיק בגין ליקויי בניה ועבודות שלא בוצעו בניגוד למוסכם. נטען במכתב כי השיק שניתן ביום 28.7.11 מבוטל מחמת אי קבלת תמורה.
התובע הגיש את השיק לביצוע ביום 18.5.11 בתיק הוצל"פ 22-05472-11-6, ההתנגדות התקבלה בהחלטה מיום 16.5.12 בת"ט 31799-11-11 וניתנה לנתבע האפשרות להגיש תביעה שכנגד. בהתנגדותו טען הנתבע כי סוכם שעלות כלל העבודות תעמוד על סך של 200,000 ₪, אולם התובע לא ביצע את כל העבודות שהתחייב, אלא הותיר ליקויים בשווי של 138,000 ₪. לטענת הנתבע, השיק לא היה אמור להיפדות אלא ניתן ניתן כבטחון לתשלום מזומן שיינתן לאחר מסירת השיק, עבוד עבודת התובע "כשיגיעו העניינים לידי סיכום".
2.בתביעה שכנגד, שהוגשה כאמור במסגרת ת"א 31799-11-11 לאחר שניתנה רשות להתגונן, נתבע סך של 158,388 ₪, סכום הליקויים הנ"ל ופיצוי בגין עגמת נפש ודיור חלוף לתקופת תיקון הליקויים.
במקביל להגשת התביעה שכנגד הגיש התובע ביום 4.7.12 תביעה נוספת כנגד הנתבעים בגין הפרת הסכם השיפוצים. בתביעה בסך 161,062 ₪ (מעבר לסכום השיק) נתבע סך של 54,320 ₪ בגין יתרת התמורה החוזית (על בסיס גמר החשבון בתוספת מע"מ ורכיב המע"מ על תשלום בסך 100,000 ₪ ששילמו הנתבעים, בקיזוז השיק). נתבע סך של 15,472 ₪ בגין עבודות נוספות, ויתרת סכום התביעה מורכב מפיצויי קיום בגין מניעת רווח קבלני, הפסד רווח מעבודה אחרת, עגמת נפש והוצאות. נטען כי מסמך גמר החשבון נערך עקב הודעת הנתבע כי אין באפשרותו להמשיך ולשלם ובקשתו להפסיק את העבודות. נטען כי מסמך גמר החשבון מעגן עבודות שבוצעו ותוספות מאושרות עד לאותו מועד. באותה נשימה נטען כי סך החוב לאותו מועד עמד על סך של 149,365 ₪ בגין עבודות נוספות ומע"מ.
בכתב ההגנה טענו הנתבעים כי גמר החשבון הינו סכום סופי וכולל גם עבודות שהיה על התובע להשלים. לטענתם מגרסת התובע עולה כי קיבל 176,400 ₪ בגינם הוציא באיחור חשבוניות על סך של 100,000 ₪ בלבד. כתב ההגנה מציין כי הנתבעים שילמו תשלומים שונים במזומן לתובע ולקבלני המשנה מטעמו, אולם אינו נוקב בסכום התשלום הנטען. נטען כי התובע אינו יכול לתבוע נזקים עקיפים שכן במהלך העבודות יצא לחופשה לחו"ל מיום 10.7.11 עד 29.7.11. בהגנתם עותרים הנתבעים שוב לקיזוז חובם כלפי התובע מעלות הליקויים בבית.
דיון והכרעה
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|