ת"א
בית משפט השלום תל אביב - יפו
|
29935-12-13
15/07/2014
|
בפני הרשמת הבכירה:
עידית קצבוי
|
- נגד - |
תובעים:
יחזקאל שגב
|
נתבעים:
1. שירביט חברה לביטוח בע"מ 2. הראל חברה לביטוח בע"מ
|
החלטה |
בפני בקשה למינוי מומחה רפואי בתחום האורטופדי, הנוירולוגי והאורולוגי.
בתוקף סמכותי לפי תקנה 7 לתקנות פיצויים לנפגעי תאונות דרכים (מומחים), תשמ"ז – 1986 (להלן – "התקנות") ולאחר שעיינתי בטענות הצדדים ובמסמכים הרפואיים שצורפו, שוכנעתי כי קיימת ראשית ראיה לאפשרות קיומה של נכות רפואית בתחום האורטופדי עקב תאונות הדרכים מיום 26.11.09 ומיום 10.1.12.
לא שוכנעתי כי קיימת ראשית ראיה לקיומה של נכות בתחומים הנוספים נוכח התיעוד הרפואי שהוגש לי.
לפיכך, אני ממנה בזאת את ד"ר טנצמן מיכאל כמומחה רפואי מטעם בית המשפט בתחום האורטופדי על מנת שיחווה דעתו בדבר מצבו הרפואי של התובע בגין תאונות הדרכים שפורטו לעיל.
בחוות דעתו מתבקש המומחה להתייחס גם לשאלות הבאות:
1. האם נותרה לתובע נכות זמנית או צמיתה כתוצאה מהתאונות, ואם כן, לאיזו תקופה, ומהו שיעור הנכות. המומחה יתייחס לכל אחת מהתאונות בנפרד.
2. האם יש לצפות לשיפור או להחמרה במצבו בעתיד?
3.הקשר שבין התאונות לבין מצבו הרפואי של התובע.
4.המגבלות התפקודיות של התובע, אם בכלל, ובשים לב לעבר הרפואי של התובע, לעבודתו ולמקצועו.
5.האם יהיה התובע זקוק לטיפולים רפואיים בעתיד, ואם כן - מהם סוגי הטיפולים, ומהי העלות המשוערת של הטיפולים האלה לפי המחירים הנכונים היום.
6.תקופות אי הכושר החלקי ו/או המלא של התובע.
הצדדים ימציאו למומחה את כל המסמכים הרפואיים המותרים בהתאם להוראות תקנה 8 לתקנות, על פי המועדים הקבועים בה על מנת שיעיין בהם לצורך הכנת חוות הדעת, וימסרו עותק לצד שכנגד.
המומחה מתבקש להגיש את חוות דעתו באופן ובמועד הקבועים בתקנה 15 לתקנות. כן מתבקש המומחה לפרט בחוות דעתו את המסמכים הרפואיים אשר היו בפניו במועד מתן חוות דעתו.