- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
ת"א 26694-05-12 סלוקי נ' אמרן
|
ת"א בית משפט השלום נתניה |
26694-05-12
15.9.2014 |
|
בפני השופטת: סמדר קולנדר-אברמוביץ |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
התובע: יצחק סלוקי עו"ד סלוקי |
הנתבע: שאקי אמרן עו"ד צפדיה |
| פסק-דין | |
1.בקשה לביצוע שטר על סך 80,000 ₪ שהוגשה על ידי הזוכה סלוקי יצחק כנגד החייב אמרן שאקי ללשכת ההוצאה לפועל. בהסכמת הצדדים ולאחר שהוגשה התנגדות לביצוע השטר ניתנה רשות להגן והתיק עבר לדיון בפני.
2.הנתבע בהתנגדותו טען שהשיק ניתן לאולם אירועים של חברת הבוסתן של אליה בע"מ בהמשך לאירוע חתונה שבנו הזמין בחודש פברואר במקום ליום 31.10.06 . במעמד ההזמנה ניתן שיק זה שהינו שיק בטחון כאשר נמסר לו שהשיק יוחזר לאחר האירוע בכפוף לתשלום מלוא מחיר האירוע. על כן רשם סכום השיק ללא ציון תאריך כאשר נציגת אולם האירועים הטביעה עליו את חותמת אולם האירועים כנפרע בשיק. לאחר אירוע החתונה הוא פרע את מלוא עלות החתונה ואף קיבל קבלה והודעה על גמר חשבון (נספחים ב' וג' להתנגדותו). לטענת נציגת האולם השיק היה בכספת וכי אין לה מפתח לכספת ולכן מסרה שתשלח לו השיק בדואר. להפתעתו השיק הוצג לפרעון בבנק. הוא הודיע לבנק שלא יכבד השיק והגיע לאולם האירועים שם נמסר לו שהשיק הוצג בבנק בטעות. כן אישרה בכתב ידה נציגת האולם שהאירוע אכן שולם וכי יש להשיב לו את השיק. לאחר מספר ימים מסרה לו נציגת אולם האירועים שהשיק נגרס. הוא ביקש לקבל שיק נגדי על סך 80,000 ₪ של אולם האירועים וקיבל (נספח ד' לתצהירו). עם זאת השיק שקיבל מהאולם לא כובד.
רק לאחר כחמש וחצי שנים הגיש התובע את השיק ללשכת ההוצאה לפועל.
3.התובע הגיש תצהיר עדות ראשית מטעמו במסגרתו הצהיר שהשיק נמסר לידו ביום 26.2.06 ע"י מר ציון אליה הבעלים של אולם האירועים במסגרת עסקת ניכיון שיקים. בטרם ביצע את עסקת הניכיון הוא שוחח עם הנתבע בנוכחות מר ציון אליה אשר הבהיר לו שהשיק ניתן על ידו עבור אירוע של בנו וכי עומד מאחורי שיק זה. השיק התקבל יחד עם שיקים נוספים באותו היום (קבלה וחשבונית צורפו כנספחים ג' וד' לתצהירו). במעמד עסקת הניכיון מסר למר ציון אליה את התמורה בגין עסקת הניכיון (העתק מספח פנקס השיקים מסומן כנספח ה' לתצהירו).
לאחר חילול השיק הבטיח לו מר אליה שיפרע את סכום השיק וביקש ממנו להמתין ועל כן המתין מספר שנים.
4.אין מחלוקת שהשיק היה תקין על פניו וכי סחירותו לא היתה מוגבלת.
מהמסמכים שהוצגו בפני ואף מעדות הנתבע עלה מעל לכל ספק שהנתבע שילם עבור אירוע החתונה לאחר מכן ועל כן היה על חברת בוסתן אליה להשיב לידיו את השיק נשוא תיק זה שניתן רק כבטחון להבטחת פרעון עלות אירוע החתונה.
(ראה נספחים ג' וד' לתצהיר הנתבע).
5.השאלה העומדת לדיון הינה האם התובע הינו אוחז כשורה שכן אינו הנפרע בשיק, אשר מתגבר על טענות בדבר כשלון עסקת היסוד שבין המושך לנפרע בשיק.
6.התובע טען שנתן תמורה בגין השיק וצירף נספחים ג,ד, ה להוכחת טענתו. ממסמכים אלה ניתן לראות שהתובע קיבל שיקים לניכיון מחברת הבוסתן של אליה וביניהם שיק נשוא תיק זה ביום 26.2.06 ונמסר לחברת הבוסתן של אליה באותו מועד שיק של התובע על סך 86,922 ש"ח. לא הוצגה כל ראיה לכך שהשיק נפרע.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
