ת"א
בית משפט השלום רמלה
|
25873-01-15
02/10/2017
|
בפני השופט:
דב גוטליב
|
- נגד - |
המבקשת:
הראל חברה לביטוח בע"מ
|
המשיב:
פלוני
|
החלטה |
לפניי בקשת הנתבעת להבאת ראיות לסתור את קביעת המוסד לביטוח לאומי, לפי סעיף 6ב' לחוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים, התשל"ה 1975 (להלן:"החוק").
רקע וטענות הצדדים בתמצית:
המשיב הגיש תביעה לפי החוק בגין נזקי גוף שנגרמו לו, לטענתו, בעקבות תאונת דרכים מיום 24/06/10 (להלן: "התאונה"). התאונה הוכרה על ידי המוסד לביטוח לאומי (להלן: "המל"ל") כתאונת עבודה. וועדה רפואית של המל"ל מיום 07/10/14 קבעה למשיב נכות יציבה בשיעור 19%, בגין מצב נפשי וזאת מיום 07/04/14.
המבקשת הגישה בקשה להבאת ראיות לסתור את קביעת המל"ל מיום 07/10/14 (להלן:" הבקשה"). בבקשה נטען, כי מעיון בתיק המל"ל עולה שבפני הוועדה הרפואית לא עמד חומר רפואי רלוונטי הנוגע למצבו הרפואי של המשיב עובר לתאונה. עוד נטען, כי בטרם התקבלה ההחלטה בעניינו של המשיב בוועדה הרפואית, עמד לפני הוועדה תיעוד דל ביותר, שכלל תעודת חדר מיון בית החולים (הרלוונטית לתאונה בה עסקינן), חוו"ד ד"ר רון גאגין -נוירופסיכולוג שהוגשה למל"ל מטעמו של התובע, וכן מסמך רפואי מבית החולים שלוותה שם טופל התובע בעקבות התאונה בה עסקינן.
המבקשת טוענת בבקשתה, כי חומר רפואי הרלוונטי לעברו של המשיב לא עמד בפני הוועדה בטרם התקבלה החלטה בעניינו ולא נערך דיון ממצה ושלם ביחס לנכות הנפשית ממנה המשיב סובל. כך טוענת המבקשת כי בשנת 2008 היה מעורב התובע באירוע דקירה בעבודה. אירוע זה לטענתה רלוונטי לבחינת מצבו הנפשי של המשיב. כן טוענת המבקשת כי בשנת 2004 המשיב עבר תאונת דרכים בעקבותיה היה מטופל נפשית ואף תיעוד רלוונטי זה לא עמד בפני הוועדה בטרם קיבלה החלטה בעניין נכותו הנפשית. המבקשת מפנה למסמך רפואי נוסף המעיד על בעיות רפואיות בתחום הנפשי ואשר אף הוא לא עמד בפני הוועדה הרפואית. המסמך מיום 17/06/08 ניתן על ידי הפסיכיאטר ד"ר מילר שי, ובו נרשם: " הפניה כרגע אינה בעקבות תאונת הדרכים, לדבריו סובל מקלאוסטרופוביה. סובל מזה שנים רבות. פעמים ראשונות זוכר מהצבא הסדיר. לאחרונה זה גבר, מזה שנה וחצי".
לטענת המבקשת, הוועדה הרפואית קיבלה את החלטתה על בסיס מידע חסר וחלקי בלבד ובנסיבות אלה יש למנות מומחה בתחום הפסיכיאטרי אשר יהיה חשוף לכלל התיעוד הרפואי הרלוונטי למצבו הנפשי של התובע וייקבע את נכותו בעקבות התאונה מושא התביעה.
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת