מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> ת"א 25319-01-15 מויאל נ' אחים אום - פסקדין
חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

ת"א 25319-01-15 מויאל נ' אחים אום

תאריך פרסום : 21/01/2017 | גרסת הדפסה
ת"א
בית משפט השלום אילת
25319-01-15
10/01/2017
בפני השופט:
ליאור ברינגר

- נגד -
תובעת:
רבקה מויאל
נתבעת:
אחים אום ח.פ. 540168242
פסק דין
 

 

1.הנתבעת היא חברה קבלנית שבנתה בניין דירות מגורים ברח' אברהם אבינו 40/4 באילת, התובעת רכשה ממנה דירה וקיבלה את החזקה בדירה ביום 18.01.11 (להלן: "הדירה").

בעת קבלת החזקה בדירה חתמה התובעת על מסמך המעיד כי כל הליקויים בדירה תוקנו לשביעות רצונה (להלן:הטופס), אולם לטענתה חתמה על המסמך בלית ברירה מכוון שהייתה לחוצה לקבל את הדירה והובהר לה שללא חתימתה על המסמך לא תקבל אותה (פרו' עמ' 10 שו' 17).

 

2.לטענת התובעת קיימים בדירה ליקויים כמפורט בחוו"ד מומחה שצורפה לכתב התביעה כנספח ה', מטעם חברת "הדס" (להלן: "חוו"ד התובעת").

 

3.לטענת התובעת, בנוסף לליקויים המפורטים בחווה"ד, הנתבעת התחייבה לספק לה מזגן בדירה אולם מכוון שהמזגן לא הותקן על ידי הנתבעת היא נאלצה להתקין מזגן על חשבונה.

 

4.סה"כ הסכום הנתבע הוא 85,138 ₪, כשסכום זה מורכב מהסכום שנקבע בחוות דעת התובעת לתיקון ליקויי הבנייה, 63,104 ₪, בצירוף עלות המזגן 5,734 ₪, עלות שכ"ט המומחה שכתב את חוות דעת התובעת 1,300 ₪, הובלה ואחסון תכולת הדירה בזמן תיקון הליקויים 5,000 ₪ ו – 10,000 ₪ עוגמת נפש.

 

5.הנתבעת הגישה חוות דעת מטעמה לפיה רוב הליקויים בדירה נובעים מבלאי ולכן אינם ליקויי בנייה באחריות הקבלן, ועלות תיקון ליקויי הבנייה שנמצאו ע"י המומחה היא 6,550 ₪ בלבד (להלן: "חוו"ד הנתבעת").

 

6.לבקשת הצדדים מיניתי מומחה מטעם בית המשפט, מהנדס יצחק זרניצקי, אשר הגיש חוות דעת שהוכנה על ידו ביום 03.07.16 (להלן: "חוו"ד מומחה בית משפט").

 

לאחר שהוגשה חוו"ד מומחה בית המשפט נשאל מר זרניצקי שאלות על ידי הנתבעת, השיב לשאלות בכתב ואף נחקר נגדית על ידי הנתבעת, לבקשתה.

 

מר זרניצקי התייחס בחוות דעתו לכל הטענות שהועלו על ידי הצדדים, הוא ביקר בדירה בנוכחות הצדדים והתרשמתי מרצינותו ומקצועיותו. המומחה בדק לעומק את טענות הצדדים, קיבל חלק מהן ודחה חלק אחר ומסקנתו הסופית שעלות תיקון ליקויי הבנייה שנמצאו על ידו בדירה היא 80,050 ₪ (ללא מע"מ) זאת מכיוון שמדובר ברטיבות קשה שכדי לתקנה יש לפרק את מרצפות רצפת הדירה ולייבש את החול שתחתיהן, מה שמצריך שימוש בכלים מיוחדים ואורך זמן לא קצר, כמפורט בחווה"ד.

 

המומחה נחקר כאמור בבית המשפט והתרשמתי ממקצועיותו הרבה ומכנותו ומצאתיו אמין ביותר.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ