ת"א 23762-04-12 ליפובצקי נ' דור אושר (2003) בע"מ

: | גרסת הדפסה
ת"א
בית משפט השלום קריית גת

1.10.2014
בפני השופט:
ישראל פבלו אקסלרד

- נגד -
תובעת / הנתבעת :
דור אושר 2003 בע"מ
עו"ד יחזקאל סרור
נתבע/ התובע :
ברנרדו ליפובצקי
עו"ד גוסטבו גורפנקל
פסק דין
 

 

לפניי שתי תביעות שאוחדו:

 

ת"א 422-09-12-

תביעה כספית שהגישה חברת דור אושר (2003) בע"מ (להלן: "התובעת", או "החברה"), העוסקת בשיווק ובמכירת עץ ופחם, כנגד מר ברנרדו ליפובצקי (להלן: "הנתבע", או "ברנרדו"), אשר עוסק בייבוא ובשיווק מוצרי פחם לישראל. התובעת טוענת כי הנתבע התחייב בהסכם לייבא ארצה עבורה, קונטיינרים של פחם מסוג "פאלו סנטו" (בתרגום מספרדית: "מקל קדוש" – י.א.) בכמות מסוימת, הפר את ההסכם בכך שייבא פחם מסוג אחר, באיכות גרועה, שאינו מסוג "פאלו סנטו" ובכמות נמוכה יותר. התביעה היא לפיצוי בגין הנזקים שנגרמו לתובעת, לטענתה. ראשי הנזק הם אובדן רווח, נזק לשם ולמוניטין של התובעת, חוסר בפחם ועוד.

 

ת"א 23762-04-12-

תביעה כספית בסך של 10,000 ₪ (בעיגול) שהגיש ברנרדו כנגד החברה. הבסיס לתביעה שהוגשה הנה המחאה שמסרה התובעת לברנרדו על סך של 7,222 ₪, ואשר ניתנה לגביה הוראת ביטול על ידי התובעת (להלן: "התביעה הנוספת").

 

טענות הצדדים בתמצית: 

 

טענותיה של התובעת:

  1. הנתבע פנה לנציגיה של התובעת וטען בפניהם כי הוא עוסק ביבוא ובשיווק של מוצרי פחם לישראל. כמו כן, טען הנתבע, כי הוא עומד לייבא פחם מסוג "פאלו סנטו", שהנו פחם באיכות גבוהה מאוד. תחילה סיפק הנתבע לתובעת מספר עשרות שקי פחם מסוג "פאלו סנטו" וזו האחרונה שילמה לו עבורם. נוכח העובדה שנציגי התובעת התרשמו מאיכותו הגבוה של הפחם שסיפק להם הנתבע, התקשרו הצדדים בהסכם מיום 8/3/2009, לפיו התובעת הזמינה פחם נוסף אשר יובא באמצעות הנתבע ארצה. ההסכם נכתב בספרדית, שהנה שפת האם של הנתבע והיא גם השפה השגורה בפיה של נציגת התובעת, הגב' דורית סיבולקביץ' (להלן: "גב' סיבולקביץ"). ההסכם צורף לתיק המוצגים מטעם התובעת ותורגם על ידי הגב' סיבולקביץ. לנוסח המתורגם צורפה גם חתימת עו"ד, שעל פי הנטען הנו נוטריון. זה המקום לציין, שגם הנתבע הגיש נוסח מתורגם של ההסכם וכי התרגום אינו שונה מהתרגום שהגישה התובעת. בהסכם צוין: "הקונטיינרים הבאים לא ישקלו פחות מ- 20-21 טון ועדיף 22 טון. הסחורה חייבת להיות "פאלו סנטו" ואף בלי גידים, אם הקונטיינר ישקול פחות מ- 20 טון ברנרדו יפצה אותנו על חוסר (הפרש) הסחורה"....עוד צוין בהסכם: "הסכמנו שמהקונטיינר של "פאלו סנטו" שמגיע לארץ ביום 18/3/2009 אנחנו יכולים לקחת עד 10 טון (כנגד שיק ביטחון) ואנחנו נחזיר את אותה כמות של סחורה מהקונטיינר של 17 טון שנקבל ויחזיר לנו את השיק".

  2. קודם להגעתו של הקונטיינר של ה- 17 טון, נטלה התובעת 3.8 טון פחם מהקונטיינר שהזמין הנתבע. זוהי מעין עסקת ברטר, שכן התובעת התחייבה להשיב לנתבע את אותה הכמות מהקונטיינר שהוזמן עבורה. לטענת התובעת, להבטחת התחייבותה זו, היא הפקידה בידי הנתבע שיק ביטחון על סך של 7,222 ₪. זהו השיק נשוא התביעה הנוספת שהגיש הנתבע נגד התובעת.

  3. לטענת התובעת, לבקשתו של הנתבע ועל פי הנחייתו, היא שילמה עבור הפחם שהוזמן עבורה מראש, באמצעות הפקדה לחשבון בנק בארגנטינה, שפרטיו נמסרו לתובעת על ידי הנתבע. התובעת היא גם שנשאה בתשלום המיסים הנלווים להזמנת המכולה ול"שחרורה" מהנמל.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>