ת"א
בית משפט השלום
|
23121-12-13
23/07/2014
|
בפני הרשם:
הדסה אסיף
|
- נגד - |
תובעת/מבקשת:
זיוה שרון
|
נתבעת/משיבה:
יהודית שניידר-עזרא
|
החלטה |
ביום 11/12/2013 הגישה התובעת תביעה כנגד הנתבעת ע"ס 168,303₪.
בד בבד, התבקשה ע"י התובעת הטלתו של עיקול זמני.
הבקשה התבלה בו ביום, ניתן צו עיקול ונקבעו בטוחות שעל המבקשת להמציא בהתאם להוראות תקנה 364(א) בתקסד"א.
ביום 11/6/2014, הגישה התובעת בקשה להשבת פיקדון כספי בן 17,000₪, אותו הפקידה.
את הבקשה (7 עמודים) מנמקת המבקשת, במסקנתה מתשובת המחזיק (עו"ד שמואל אריאלי), המציינת, כי אין ברשותו כספים המגיעים לנתבעת, אלא אך 40,000 ₪ בנאמנות המיועדים לתשלום חובות ואך היתרה שתיוותר לאחר סילוק החובות, תהא שייכת לנתבעת.
נוכח התשובה, "סבורה התובעת", כי קיים חוסר פרופורציה בין סכום ההפקדה לבין סכום הכספים אשר עוקל בפועל.
פועל יוצא מכך, הותרת הבטוחה הכספית בנסיבות אלו, מהווה פגיעה קניינית בתובעת מעבר לנדרש.
ביום 24/6/2014 הוגשה הבקשה בשנית, בזו הפעם על גבי 16 עמודים ובו ביום ניתנה החלטת כב' השופטת הדסה אסיף, המעבירה אותה לטיפול הח"מ.
למחרת היום, ניתנה על ידי החלטה המזמינה את תשובת הנתבעת והמחזיק גם, בתוך 7 ימים, ומאזכרת את זכות המענה השמורה למבקשת.
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת