חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

ת"א 23099-01-13 MANAGEMENT S.A ואח' נ' לתכנון ובניה "אונו" ואח'

: | גרסת הדפסה
ת"א
בית משפט השלום תל אביב-יפו
23099-01-13
23.11.2014
בפני השופטת:
יסכה רוטנברג

- נגד -
תובעים:
1. P.D.M. PROPERTIES DEVELOPMENT& MANAGEMENT S.A
2. נריה אליוף

נתבעות:
1. הועדה המקומית לתכנון ובניה "אונו"
2. עיריית קרית אונו

החלטה
 

 

מספר עניינים טעונים הכרעה.

 

1.בדיון שנתקיים ביום 22.09.14 קבעתי כי לאחר שיוגשו תצהירי הנתבעות, אשקול הנחיצות בפנייה ליועץ המשפטי לממשלה כדי שישקול להתייצב או להשמיע דברו בעניינים הנדונים בהליך זה, בהתאם לפקודת סדרי הדין (התייצבות היועץ המשפטי לממשלה) [נוסח חדש]. התובעים סבורים שיש מקום לפנייה כאמור, הנתבעות הותירו את ההחלטה לשיקול דעתי.

 

עיינתי בתצהירי הצדדים, והגעתי למסקנה כי אין מקום לפנייה יזומה מטעם בית משפט ליועץ המשפטי לממשלה, כדי שישקול מעורבותו בהליך. זאת, בהתחשב במהות המחלוקות בין הצדדים, בהתחשב בכך שאין מדובר בהכרח במחלוקות עקרוניות אלא גם במחלוקות עובדתיות, ובהתחשב בכך שעיריית רמת גן אינה צד להליך, על כן עמדתה לא תשמע.

 

2.הנתבעות הגישו תצהירי עדות ראשית ואלו נסרקו לתיק האלקטרוני. הנתבעות מתבקשות להגיש עותק נוסף של התצהירים, עותק נייר, והמזכירות מתבקשת להותיר בתיק הנייר עותק התצהירים.

 

3.הנתבעות מבקשות לזמן כעדים מטעמן שלושה רו"ח שיביאו עימם דו"חות כספיים שנתיים ומבוקרים של המועצה האזורית אפעל וכן להגיש תעודת עובד ציבור של משרד הפנים לה יצורפו דו"חות כספיים מפורטים ומבוקרים לשנים 1998 – 2008. הנתבעות מבהירות כי הבקשה היא לזמן את רו"ח כעדים, ולא רק לשם הגשת מסמכים. התובעים מתנגדים לבקשה, הן מהטעם שלא הובהר מדוע לא ניתן להגיש תצהירי עדות ראשית של העדים שזימונם נתבקש והן מהטעם שהעדויות אינן רלוונטיות. התובעים מתנגדים גם להגשת תעודת עובד ציבור הן בשל מועד הגשת הבקשה, הן מטעמים של העדר רלוונטיות והן מהטעם שהעובדות שמבוקש להוכיחן (דוחות כספיים) אינן ניתנות להוכחה באמצעות תעודת עבוד ציבור.

 

4.הטענה כי מדובר בעדויות שאינן רלוונטיות, אינה יכולה להיות מוכרעת בשלב זה, ואין בה כדי להצדיק דחיית הבקשה. גם מועד הגשת הבקשה אינו נימוק שלא להיעתר לה, בעיקר שעה שדיון ההוכחות קבוע לחודש פברואר 2015. מתגובת הנתבעות עולה כי נעשתה פנייה לחלק מהעדים, שמסרבים ליתן תצהיר, וחלקם לא השיבו לפנייה. לאור זאת, ניתנת רשות לזמן העדים, כפוף להוראות להלן:

4.1 הנתבעות יגישו תמצית עדות של כל אחד מהעדים בתוך 15 יום.

4.2הנתבעות ימציאו לתובעים עותק מהדוחות הכספיים שהעדים ימציאו לעיונן מיד עם קבלתם.

4.3נוכח האמור בהבהרת הנתבעות, בדבר כוונתן להעיד את רו"ח על עניינים מעבר לעצם הגשת הדו"חות שערכו, מובהר כי אין ברשות הניתנת לזימון העדים, כדי לאפשר עדות בעניינים המחייבים הגשת חוות דעת מומחה, ללא חוות דעת שכזו.

4.4הנתבעות יגישו בקשות לזימון העדים בתוך 10 ימים ויוודאו קבלת הזימונים.

 

5.מהנימוקים שפורטו ניתנת רשות להגיש תעודת עובד ציבור כמבוקש וזאת בתוך 30 יום. אין ברשות שניתנה משום הכרעה בטענות התובעים כי העניינים שמבוקש להוכיחם, אינם ניתנים להוכחה באמצעות תע"צ, והכרעה בטענות אלו תינתן לאחר עיון בתעודה, אם תוגש.

 

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>