חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

ת"א 23030-02-16 מולא נ' אבו טריף ואח'

: | גרסת הדפסה
ת"א
בית משפט השלום קריות
23030-02-16
10.6.2016
בפני השופט:
נאסר ג'השאן

- נגד -
התובע:
סולימאן מולא
הנתבעים:
1. עבד אבו טריף
2. הוועדה המקומית לתכנון ובניה גליל מרכזי עכו

החלטה
 

 

 

רקע וההליכים עד כה

1.המבקש – הוא התובע בתביעה העיקרית, הגיש בקשה למתן צו זמני האוסר על המשיב מס' 1 (להלן: "המשיב") להמשיך בעבודות הבניה או חפירה או מילוי או יציקות בחלקה שבחזקת המשיב והגובלת בביתו של המבקש, המצויה בגוש 188 חלקה 306 בשטח הבנוי בכפר ירכא (להלן : "החלקה").

 

2.בד בבד עם הגשת הבקשה, הגיש המבקש כתב תביעה ובו עתר לצו מניעה קבוע האוסר על המשיב להמשיך בעבודות הבנייה בחלקה הנ"ל.

 

3. הבקשה הובאה בפני כב' השופטת פ' לוקיץ אשר קבעה דיון בבקשה. בדיון שהתקיים ביום 24.02.16 בפני כב' השופטת לוקיץ' ולאחר שהתגלה כי המבקש מבצע עבודות בנייה ללא קבלת היתר בנייה מאת הועדה המקומית לתכנון ובנייה, ניתן צו מניעה זמני האוסר על המשיב מלהמשיך בעבודות הבנייה. בית המשפט קבע "ככל שהנתבע יקבל היתר לביצוע עבודות בנייה כלשהן במגרשו, יגיש בקשה לביטול הצו וזאת תידון בפני המותב שידון בתביעה העיקרית".

 

4.לאחר קבלת היתר בנייה הגיש המשיב בקשה לביטול צו המניעה הזמני, וזוהי הבקשה העומדת להכרעתי.

 

טענות הצדדים:

 

5.המבקש טוען בכתב תביעתו ובבקשה לצו מניעה זמני שהגיש, כי בחודש 12/2004 הרס המשיב את ביתו על החלקה הנ"ל לצורך הקמת בית חדש, תוך שימוש בציוד כבד ובעקבות ביצוע עבודות הבנייה והקמת יסודות הבית החדש נוצר תהליך וברציוני בקו הגבול שעליו מצוי אחד מקירות בית המבקש וכתוצאה מכך נגרמו לביתו של המבקש נזקים, לרבות סדקים קונסטרוקטיביים, שקיעות ברצפת חדרי השינה, נזקים לקירות הפנימיים של הבית ואף נזקים לאריחי הקרמיקה. בגין נזקים אלה הגיש המבקש לבית המשפט השלום בקריות במסגרת ת.א. 891/06 תביעה לפיצויים בגין הנזקים שנגרמו ובית המשפט מינה מומחה מטעמו – דן ברלינר, אשר קבע בחוות דעתו מיום 23.10.07 כי "הבנייה על ידי הנתבעת גרמה לשינוי המצב שהיה קיים... לכן לפני תחילת הבנייה היה מוטל על הנתבע או עלי די המהנדס שהיה אחראי על הבנייה לבדוק היטב מהו מצב הביסוס של הבניין הצמוד – השכן. באם היתה נעשית בדיקה כזו, היתה מתבררת העובדה של קיומו של בור ביוב והיה ניתן לנקוט בשיטת הבנייה המתאימה כדי למנוע או להקטין את הנזק". עוד קבע המומחה, כי כתוצאה מזרימת מי שופכין מבור ספיגה שנמצא מתחת לשני הבתים, נגרמו הנזקים המתוארים בחוות הדעת ולפיכך, נקבע כי הנזק שנגרם לתובע עומד על סך של 32,050 ₪.

 

6.ביום 11.08.09 ניתן פסק דינו של בית המשפט השלום בקריות (כב' השופט דאוד מאזן) אשר חייב את הנתבע לשלם לתובע סך של 32,050 ₪ ומע"מ וכן פיצוי בגין עגמת הנפש בסך 10,000 ₪.

 

7.השנים חלפו, ובתחילת שנת 2016 החל משלים את בניית הבית, או אז, עתר המבקש למתן צו מניעה זמני שימנע המשך עבודות הבניה. בבקשה טען המבקש, כי העבודות נעשות ללא היתר בניה, תוך כדי גרימת נזק לביתו של המבקש "מאותו סוג של הנזקים שנגרמו לו בעת ביצוע עבודות ההריסה". בסעיף 16 לבקשה ציין המבקש, כי הסכום שנפסק בפסק הדין הנ"ל, כנגד המשיב טרם שולם עד היום.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>