חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

ת"א 22891-05-10 לישראל בעמ ואח' נ' כלנית ואח'

: | גרסת הדפסה
ת"א
בית משפט השלום עפולה
22891-05-10
17.5.2016
בפני השופטת:
שאדן נאשף-אבו אחמד

- נגד -
תובעת:
חברת חשמל לישראל בע"מ
נתבעיםצדדים שלישיים :
1. מושב כלנית
2. מרדכי עזרא
3. יצחק בוכריס
4. פטם חי כלנית בע"מ
5. יצחק בוכריס
6. מרדכי עזרא

פסק דין
 

 

מבוא

 

1.לפניי תביעה כספית ע"ס 417,297 ₪ שעניינה חוב נטען בגין צריכת חשמל.

 

2.יצוין כבר עתה, כי תחילה הוגשה התביעה כנגד מושב כלנית וחברת אחים בוכריס בע"מ. בהמשך, נמחקה התביעה כנגד אחים בוכריס בע"מ ובמקומה צורפו נתבעים נוספים: מר טוני עזרא (להלן: "עזרא" או "הנתבע 2") וכן מר בוכריס יצחק (להלן: "בוכריס" או "הנתבע 3").

 

עיקר טענות התובעת

 

3.התובעת (להלן: "התובעת" או "חברת החשמל") טוענת, כי סיפקה חשמל לפי בקשת הנתבע 1 (להלן: "הנתבע 1" או "מושב כלנית"), שהיה הצרכן הרשום אצל התובעת לפי חוזה מס' 3689863, לחוות לולים במושב כלנית (להלן: "מקום הצרכנות" או "חוות הלולים") החל מיום 21.10.2004 ועד ליום 24.03.2010.

 

4.הנתבעים 2 ו- 3 היו הצרכנים בפועל במקום הצרכנות. כל אחד מהנתבעים 2-3 שכר מאת מושב כלנית 2 לולים בחווה מאז חודש אוקטובר 2004, החזיקו והפעילו לולים אלה עד ליום 24.03.10 ועשו שימוש במהלך כל התקופה האמורה בחשמל שסיפקה התובעת למקום הצרכנות.

5.לטענת התובעת, הנתבעים לא שילמו חלק מהחשבונות בגין החשמל אשר סופק למקום הצרכנות במהלך התקופה הנ"ל והם נותרו חייבים לתובעת סך כולל של 415,987 ₪, כמפורט בגמר חשבון סופי מיום 25.03.2010.

 

6.התובעת טוענת, כי חשבונות החשמל נשלחו למקום הצרכנות על פי שם הצרכן הרשום, היינו מושב כלנית. החשבונות ברובם שולמו לחברת החשמל ומעולם לא הועלתה טענה ו/או טרוניה ו/או הסתייגות ע"י מאן דהוא באשר לזהות הצרכן הרשום.

 

7.התובעת טוענת, כי היא פועלת בין היתר לפי הסמכות שהוענקה לה מכוח חוק החשמל וכן לפי דין ספציפי הקבוע באמות המידה, שלפיו הצרכן הרשום -הנתבע 1- הוא הנושא בחובת התשלום בגין שירותי חשמל הניתנים למקום הצרכנות הרשום על שמו, אף אם אינו הצרכן בפועל. לפיכך, אין רבותא לטענת הנתבע 1 כי הלולים הוקמו ע"י חברי המושב והושכרו לנתבעים 2-3, מכיוון שהנתבע 1 מעולם לא ביקש מהתובעת לשנות את שם הצרכן הרשום בחוות הלולים ולהעבירו ע"ש הנתבעים 2-3, השוכרים והמשתמשים בפועל בחשמל.

 

8.עוד טוענת התובעת, כי רישומו של הנתבע 1 כצרכן רשום נעשה בהתאם לדין, באשר הוא קיבל כספים מהמדינה להקמת חוות הלולים, הוא החוכר של הקרקע עליה הוקמה החווה והוא אשר הגיש את הבקשה להיתר בניה של החווה לוועדה המקומית לתכנון ובניה וזו האחרונה הפיקה ביום 05.08.2003 למושב כלנית טופס 2 המאפשר חיבור ראשוני של מקום הצרכנות לרשת החשמל. טופס זה הוגש ע"י מושב כלנית לתובעת על מנת שתחבר את הלולים לזרם החשמל ובהתאם הוקם חיבור חשמל וחוזה ע"ש המושב והחל מיום 21.10.2004 סופק למקום הצרכנות חשמל.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>