ת"א 22811-03-13 בקמן ואח' נ' מעיין החינוך התורני רובע יב' אשדוד ואח'

: | גרסת הדפסה
ת"א
בית משפט השלום אשדוד
22811-03-13
20.10.2014
בפני השופט:
גיל דניאל-סגן נשיא

- נגד -
תובע:
ולדימיר בקמן
עו"ד הופמן
נתבעים צדדי ג' :
1. מעיין החינוך התורני רובע יב' אשדוד
2. עיריית אשדוד
3. "הכשרת הישוב" חב' לביטוח בע"מ

עו"ד הקמן
החלטה

לפיה בית המשפט יפסוק בשאלת ההוצאות הנטענות על ידי נתבעות 2,3 ובלבד שתינתן לנו זכות הטיעון בעניין זה.

 

ב"כ התובע:

הצעת בית המשפט מוסכמת גם עלינו.

יובהר, כי לאחר הכרעת בית המשפט יוציאו הצדדים את הסכם הפשרה אל הפועל, והצדדים יפעלו בהתאם להסכם הפשרה שכבר גובש.

 

אבקש לציין בעניין זה, כי כל הצדדים קיבלו למעשה את הצעת בפשרה כפי שבית המשפט הציע ובית המשפט אחרי שנחשף לחומרים שבידי הצדדים בחלוקת הנזק הציע שהנתבעות 2,3 ישאו בחלק הגדול ביותר. משמע שבית המשפט סבר בעת הצעתו כי החלק הנזיקי של הנתבעות 2,3 בפיצוי התובע הוא משמעותי.

פשרה מטבעה לוקחת בחשבון סיכויים וסיכונים. מה השיקולים שהובילו את צד ג' 3 לקחת על עצמם בפשרה את חלקן של הנתבעות 2,3 יסביר חברי, אבל אין בעובדה שצד ג' 3 לקח על עצמו מבחינה חוזית או ביטוחית את התשלום לצרכי פשרה של הנתבעות 2,3 כדי לרמז או ללמד כי הנתבעות 2,3 לא צד נחוץ בתיק או צד נכון בתיק או כי אין להן אחריות בנזיקין כלפי התובע.

לכן, אם בית המשפט סבר בהצעתו כי הנתבעות 2,3 הן יותר מנתבעות ראויות אלא הן הנתבעות שעיקר פיצוי התובע מוטל עליהן בפשרה זה מלמד שלפחות כלפי התובע אי אפשר לטעון שאין לו כל עילה נגדן או כי התביעה נגדן היא משוללת כל יסוד כפי שמציין ב"כ הנתבעות 2,3 בתגובתו מיום 25.8.14 בסעיף 3, כי מרשותיו אינן נתבעות רלבנטיות כלל וכלל. זה לא המצב.

לכן, עצמם זה שהנתבעות 2,3 יוצאות בפשרה מבלי חובת תשלום לא יכול להוהיל לכך שהן תקבלנה הוצאות, במיוחד לנוכח הצעתו של בית המשפט לפשרה בחלוקה הנזיקית.

ככל שבית המשפט סבור כי יש לשלם הוצאות הרי שזה לא לפתחו של התובע.

כך או כך, גם כאשר תביעה נדחית אחרי שמיעת ראיות לא בהכרח פוסקים את מלוא ההוצאות הריאליות ובטח לא במצב הזה שהתיק מסתיים בפשרה בטרם הוגשו ראיות ובשלב המקדמי, כשאז סכום ההוצאות, אם בכלל צריך להיות סימלי ולא מעבר לכך.

עוד אציין כי בכל הדיונים האחרונים מאז שהועלתה הצעת בית המשפט, לא היו באשמת התובע אלא בגלל צדג' 3 שלא המציא הפוליסה לא המציא תיעוד לא השיב להצעת בית משפט.

כבר בדיון הראשון לאחר שנשמעה הצעת בית המשפט היה ידוע שהתובע מקבל את הצעת בית המשפט.

 

ב"כ צד ג'3:

הסכמנו בהסכם הפשר לכלול את חלקן של הנתבעות 2,3 מכוח הסכם ראשוני אשר מתייחס לעירייה כמזמינת העבודה, ובכפוף לסייגים המצויים בהסכם זה

במידה ותיק זה ימשיך להתנהל קיים סיכוי כי הנתבעות 2,3 יישאו בחלק מן האחריות באופן בלעדי, וכן קיים סיכון לעירייה.

במסגרת הסכם הפשרה הוסכם כי העירייה לא תשא בכל תשלום ונוכח העובדה כי לצד ג'3 אין כל שליטה כל צירוף הנתבעות אשר נעשה על ידי התובע מן הראוי כי אין לפסוק הוצאות לחובת צדג' 3.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>