עזבון המנוחה פלונית ז"ל ואח' נ' מדינת ישראל

: | גרסת הדפסה
ת"א
בית המשפט המחוזי מרכז-לוד
22710-07-17
15.12.2023
בפני השופטת:
שרון צנציפר הלפמן

- נגד -
תובעים:
1. עזבון המנוחה פלונית ז"ל
2. פלוני
3. פלוני

עו"ד יאיר סמוגורה ועו"ד אורן סמוגורה
נתבעת:
מדינת ישראל (כמחזיקת מרכז ע"ש סוראסקי)
עו"ד דב לוין ועו"ד מאור גרינוולד
פסק דין
 

לפני תביעה בגין רשלנות רפואית נטענת בשני ניתוחי מוח שעברה המנוחה בשנים 2011 ו-2012, לכריתת גידול שפיר בבסיס הגולגולת. התביעה הוגשה בשנת 2017 על ידי המנוחה. בשנת 2019 בחרה המנוחה לסיים את חייה בהמתת חסד. עקב פטירתה, תוקן כתב התביעה כך שבניה של המנוחה ועיזבונה באו תחתיה. התובעים טוענים כי הצוות הרפואי התרשל – הן בטיפול הרפואי שניתן למנוחה והן באי קבלת הסכמתה מדעת לשני הניתוחים שבוצעו.

 

הרקע העובדתי

 

1.המנוחה, ילידת 1957, גרושה ואם לשני בנים (התובעים) מנישואיה הראשונים. במועדים הרלבנטיים התגוררה המנוחה עם מי שהיה בן-זוגה במשך כעשר שנים (להלן: בן הזוג) בדירת מגורים משותפת ועבדה כקוסמטיקאית עצמאית וכשכירה בעסקו של בן הזוג.

 

2.ביום 16.9.2010 פנתה המנוחה לרופא עיניים של קופת חולים בתלונה על כאב ותחושת לחץ בעינה הימנית מזה שבועיים. המנוחה טופלה תחילה בטיפול טיפתי ומשנמשכו הכאבים, ניתן לה טיפול במשחה. לאחר שאלה לא הועילו, הפנה אותה הרופא המטפל ביום 5.12.2010 ליעוץ נוירולוגי. המנוחה הופנתה ל-CT ראש, שבוצע ביום 24.12.2010 ופוענח כתקין.

 

3.ביום 19.3.2011 בוצעה למנוחה בדיקת MRI מוחי, במסגרתה הודגם גידול מסוג מנינגיומה בבסיס הגולגולת האחורי מצד ימין, עם לחץ משמעותי על גזע המוח ומעורבות של עצבים 5, 7 ו-8. בעקבות הממצאים, הופנתה המנוחה לייעוץ נוירוכירורגי.

 

4.ביום 27.3.2011 נבדקה המנוחה על ידי מנהל המחלקה הנוירוכירורגית בבית החולים איכילוב, פרופ' צבי רם (להלן: פרופ' רם), והוא הפנה אותה לד"ר נבו מרגלית (להלן: ד"ר מרגלית), שהיה באותה עת מנהל היחידה לניתוחי בסיס גולגולת בבית החולים וסגן מנהל המחלקה הנוירוכירורגית.

 

5.ביום 14.6.2011 נערכה פגישה בין המנוחה לבין ד"ר מרגלית ונקבע תור לניתוח.

 

6.ביום 8.8.2011 אושפזה המנוחה במחלקה הנוירוכירורגית לצורך כריתה ניתוחית של הגידול. המנוחה חתמה על טופס הסכמה לניתוח ובוצעה בדיקת CT ללא חומר ניגוד.

 

7.ביום 9.8.2011 בוצע הניתוח להסרת הגידול (להלן: הניתוח הראשון). את הניתוח ביצע ד"ר מרגלית. הניתוח בוצע בגישה אחורית. רוב הגידול הוסר, אך הוחלט להפסיק את הניתוח. בדו"ח הניתוח נרשם כי "הגידול קשה להפרדה ממספר עורקים העוברים מאחוריו ולאחר מכן מדיאלית אליו... לאחר ריקון חלק גדול מהגידול האחורי וכל החלק מעל ה-IAC [תעלת השמע], ניסיון לעלות לחלק העליון ביותר. במבט כלפי מעלה הגידול מגיע בחלקו לגומה האמצעית ויש קושי ניכר להגיע לגובה הזה ללא זיהוי של המבנים מאחורי גידול כאן. בשלב זה הוחלט לא לנסות להמשיך את הכריתה של החלק העליון...".

 

8.באותו היום בוצעה בדיקת CT ראש והודגם דימום באזור הגומה האחורית מימין וסימני לחץ על החדר הרביעי. לפיכך, בוצע באותו היום ניתוח נוסף, שמטרתו השתלת צינורית לניקוז הנוזל החדרי ויצירת דה-קומפרסיה של הגומה האחורית מימין (להלן: הניתוח הנוסף). בבדיקת CT נוספת שנערכה במסגרת ביקורת פוסט-ניתוחית, לא הודגם דימום טרי ונראה ניקוז טוב של החדרים.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


כתבות קשורות

חזרה לתוצאות חיפוש >>