חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

ת"א 22647-06-15 ג.ב. טנוס לעבודות מתכת וצנרת בע"מ נ' טבע שקד בע"מ ואח'

: | גרסת הדפסה
ת"א
בית משפט השלום נצרת
22647-06-15
20.11.2015
בפני השופטת:
רים נדאף

- נגד -
התובעת :
ג.ב. טנוס לעבודות מתכת וצנרת בע"מ
הנתבעות:
1. טבע שקד בע"מ
2. דילנור מ.ס. בע"מ

החלטה
 

1. בפני בקשה מאת הנתבעות, לביטול החלטה המבטלת את פסק-הדין מיום 9/7/2015.

 

רקע עובדתי וטענות הצדדים:

2. התובעת הגישה תביעה חוזית, כספית על-סך 2,228,500 ₪.

 

3. ביום 9/7/2015 הוגשה הודעה על הסכמה לדחיית התביעה ללא צו להוצאות. על הודעה זו חתומה התובעת, באמצעות מנהלה מר בסאם טנוס והנתבעות (להלן: "ההודעה").

 

בו ביום, ניתן על-ידי פסק-דין, לפיו, בהתאם להסכמה, התביעה נדחית ללא צו להוצאות, והאגרה ששולמה תושב בהתאם לתקנות (להלן: "פסק-הדין").

 

4. התובעת, הגישה בקשה לביטול פסק-הדין, ולאפשר לצדדים להגיש הודעה על הסכם פשרה חתום ומאושר כדין וכחוק. לטענתה, היא חתמה על ההודעה, בכפוף לחתימת הצדדים על הסדר פשרה, שנכון להיום ועל-אף הבטחות הנתבעות לחתום עליו, טרם חתמו הצדדים על ההסדר, ומכאן שיש לעכב הגשת ההודעה. כן, אחד מסעיפי ההסדר קבע, שהנתבעות חייבות לבטל מספר עיקולים שהוטלו על התובעת, אולם ונכון לאותו יום טרם נעשה דבר. בנוסף, התובעת סיכמה עם הנתבעות להימנע מהגשת ההודעה, ללא חתימת הצדדים על הסדר הפשרה, ומנהל התובעת חתם על ההודעה ללא צירוף חותמת התובעת, על-מנת להביע את נכונותו להסדר אליו הגיעו הצדדים, ומכאן מתבקש בית-המשפט להורות על ביטול פסק-הדין שניתן בהתאם. עוד נטען כי ההודעה שהוגשה, אינה נושאת את אישורו ו/או חתימתו של ב"כ התובעת-עו"ד הווארי- דבר המעיד על תום ליבו של מנהל התובעת, אשר חתם בהיותו מאמין בהתחייבויות הנתבעות. הבקשה נתמכה בתצהירו של מר בסאם טנוס, מנהל התובעת.

 

5. ביום 16/7/15 הוריתי על ביטול פסק-הדין.

 

6.ביום 24/9/15 הנתבעות הגישו את הבקשה, נשוא דיוננו, לביטול ההחלטה המבטלת את פסק-הדין, מהנימוקים שדרך המלך לביטול פסק-דין שניתן בהסכמה, היא בהגשת תביעה חדשה ולא על-ידי בקשה באותו הליך. פסק-הדין בוטל, ללא מתן זכות לנתבעות להשיב על הבקשה לביטול, כאשר זכות התגובה שלהם היא זכות דיונית חשובה, שאין לשלול אותה. כמו כן, אין לבטל את פסק-הדין גם מהטעם שאין לתובעת כל סיכוי לקבלת התביעה שהגישה, מדובר בתביעה שקרית, תוך שימוש בהליכי משפט שלא כדין.

 

7.התובעת הגישה בקשה להארכת מועד להגשת תגובה ביחד עם תגובתה, כאשר ביום 4/11/2015 קבעתי, כי הבקשה תידון בדיון הקבוע למחר. התובעת בתגובתה, חזרה על טענותיה לעיל שהועלו בבקשה לביטול פסק הדין.

 

8.ביום 5/11/2015 התקיים דיון במעמד ב"כ הצדדים, כאשר לטענות ב"כ הצדדים אתייחס ככל שתהיינה רלבנטיות, במסגרת הדיון גופו.

 

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>