- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
ת"א 20937-11-14 ליבזון נ' ריזל ואח'
|
ת"א בית משפט השלום תל אביב - יפו |
20937-11-14
19.2.2015 |
|
בפני השופט: ישי קורן |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
מבקשים: ישיר איי.די.איי. אחזקות בע"מ |
משיבים: שוקי ליבזון |
| החלטה | |
1.תביעה לפי חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים. התובע נפגע מרכב בהיותו הולך רגל. התביעה מבוססת על נכות צמיתה בשיעור של 29% שנקבעה על ידי המל"ל, בהתאם לסע' 6ב לחוק פיצויים לנפגעי תאונות דרכים, התשל"ה – 1975 (להלן – החוק).
רכיבי הנכות שנקבעה הם:
10% נכות פסיכיאטרית בגין תסמונת בתר חבלתית.
10% נכות אורתופדית בגין הגבלת תנועות בעמוד שידרה גבי.
5% נכות נוירולוגית.
הגדלה ברבע לפי תק' 15.
2.בהתאם לסע' 6ב לחוק מבקשת הנתבעת להביא ראיות לסתור את קביעת המל"ל, בדרך של מינוי מומחים רפואיים מטעם בית המשפט בתחום הפסיכיאטרי ובתחום האורתופדי.
בתחום הפסיכיאטרי טוענת המבקשת כי החלטת וועדת המל"ל אינה מנומקת וכי היא מסתמכת על חוות דעת פרטית שהגיש התובע למל"ל. עוד נטען כי התובע הסתיר מבית המשט את העובדה שהגיש ערעור על קביעת וועדת המל"ל, אך משך את ערעורו לאחר שוועדת הערר ממליצה בפרוטוקול הוועדה לבטל את הנכות שנקבעה בתחום הפסיכיאטרי.
בתחום האורתופדי טוענת המבקשת כי מידע באשר לעברו הרפואי של התובע לא הובא לידיעת הוועדה ועל כן ממצאיה אינם משקפים את מצב התובע לאשורו. גם בעניין זה מציינת המבקשת כי התובע הגיש חוות דעת מטעמו לוועדה וכי וועדת הערר המליצה להפחית 50% משיעור הנכות האורתופדית בשל מצבו הרפואי של התובע עובר לתאונה. כאמור, התובע משך את הערעור.
הנתבעת מפנה להלכה שנקבעה ברע"א 3233/94 קרנית נ' טלבינסקי, ולפיה מקום בו ממצאי הוועדה אינם משקפים את המצב הרפואי לאשורו יתיר בית המשפט הבאת ראיות לסתור.
3.המשיב טוען כי יש לדחות את הבקשה, ומפנה להלכה הקובעת כי בית המשפט יתיר הבאת ראיות לסתור רק במקרים מיוחדים וחריגים, כשהדבר דרוש לשם עשיית צדק ומטעמים מיוחדים שיירשמו. (רע"א 863/93 הפניקס הישראלי חברה לביטוח בע"מ נ' טיארה).
ממצאי הוועדה בתחום הפסיכיאטרי נקבעו על סמך חוות דעת של פסיכיאטרית מומחית מטעם המל"ל, אשר בדקה את התובע, ולא על בסיס חוות הדעת הפרטית שמסר התובע למל"ל. התובע משך את הערעור שהגיש על ממצאי הוועדה, על פי זכות שבדין, ועל כן אין לסמוך על פרוטוקול וועדה זו.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
