ת"א 20932-12-10 שנאן ואח' נ' מועצה מקומית כסרא - סמיע ואח'

: | גרסת הדפסה
ת"א
בית משפט השלום קריות
20932-12-10
5.5.2015
בפני השופט:
נאסר ג'השאן

- נגד -
תובעים:
1. ראיד שנאן
2. ח'אלד שנאן

נתבעים:
1. מועצה מקומית כסרא - סמיע
2. יורם גדיש חברה להנדסה בע"מ
3. משרד התעשייה והמסחר

החלטה
 

 

1.אני ממנה את המהנדס השמאי והמודד זיבק מרואן רחוב 6092/52 ת.ד. 81, בנצרת, טלפון: 04-6579022 פקס: 04-6466830 כמומחה מטעם בית המשפט.

 

2.המומחה יחווה דעתו בשאלות הבאות:

א.האם המצב בשטח החלקה מושא התביעה, לרבות הבניה, הוא בהתאם לתכניות החלות על המקום ובכלל זה התב"ע תכנית מפורטת ותכנית ביצוע.

ב.האם הקיר שנבנה ודרך הגישה אף הם בהתאם לתכנית החלה על המקום?

ג.ככל שקיימת סטיה מהתכנית או פגיעה במקרקעין או בערכם שאינם כתוצאה מתוכנית, ישום המומחה את הנזק שנגרם בגין כך בלבד (למען הסרת ספקות, המומחה מתבקש שלא לשום שום נזק שהוא כתוצאה מתכנית ואשר ניתן לתובעו לפי סעיף 197 לחוק התכנון והבנייה התשכ"ה- 1965 ועל המומחה לשום נזקים שאינם נכללים בסעיף 197 הנ"ל).

ד.המומחה ינסה לבדוק את מועד בניית הקיר המצוי בתוך החלקה.

 

3.הצדדים ימציאו למומחה, תוך 30 ימים מהיום, את כל המסמכים הרלוונטיים, וכן כל מסמך שיידרש על-ידי המומחה.

 

4.תוך אותה תקופה יפנו בעלי הדין למומחה כדי לתאם עימו ביקור בנכס נשוא התביעה. בביקור רשאים להיות נוכחים בעלי הדין, פרקליטיהם ומומחים מטעמים, אולם ריבוי הגורמים המעורבים לא יעכב את הביקור או כל מפגש אחר עם המומחה. היה והמומחה יסבור כי נוצר קושי בתאום ביקור עם כל הגורמים הנ"ל הוא יקבע מועד עליו ייתן לפרקליטים או בעלי הדין הודעה מוקדמת של 10 ימים לפחות.

אי הופעתו של צד או מי מטעמו במועד שנקבע לא תעכב את הביקור ואת המשך ההליכים בפני המומחה.

 

5.התובעים יישאו במחצית, והנתבעים 1-3 יישאו בחלקים שווים במחצית השניה של שכר הטרחה (על אחד מהנתבעים 1/6). באחריות המומחה לגבות את שכרו מראש, כאשר מובהר, כי לבית המשפט סמכות לקצוב את שכרו של המומחה, ככל שיידרש לעשות כן.

 

6.המומחה יכין את חוות-דעתו ויגישנה לבית-המשפט ולצדדים תוך 60 יום מיום הביקור בשטח, אולם רק לאחר שבעלי-הדין ישלמו את שכר הטרחה שייקבע מראש. מובהר למומחה כי הוא האחראי לגביית שכרו, וכי במידה וצד מן הצדדים אינו משלם שכרו במועד או לא מעביר מסמך או לא משתף עימו פועלה, יפנה המומחה בבקשה בכתב לבית המשפט ויודיע על כך.

 

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>