- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
ת"א 20102-12-15 יגלניק נ' עמר ואח'
|
ת"א בית משפט השלום ירושלים |
20102-12-15
31.1.2016 |
|
בפני השופט: עבאס עאסי |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
התובע: ישראל משה יגלניק |
הנתבעים: 1. חנן עמר 2. מיכאל מייקל אדרי 3. משה דהאן |
| החלטה | |
|
ביום 23/12/2015 ניתן צו מניעה זמני, האוסר על המשיבים לעשות עסקה לבצע כל עסקה בזכות הרשומה על שם המשיב 1 בבית המשותף שברחוב הרשפלד 39, ראשון לציון, גוש 3926, חלקה 1073 (להלן: "הדירה").
מאוחר יותר הוגשה בקשה על ידי המשיב 2 ( אדרי) להמיר את צו המניעה הזמני באמצעות הפקדה כספית בסך של 240,000 ₪. לטענתו, זהו הסכום ששולם לו על ידי המבקש במסגרת העסקה המקורית. זאת בעוד ששווי הדירה מושא צו המניעה עומד על כ 1.8 מלין ₪.
המבקש מתנגד לבקשה. לטענתו, לאדרי אין מעמד להגיש בקשה כזו, לנוכח טענתו כי אין לו כל זכות בדירה.
המבקש ממשיך וטוען כי הוא שילם על חשבון העסקה המקורית, סך של 430,000 ₪, כאשר נותרה יתרה על סך 70,000 ₪, שלא שולמה לאדרי. סה"כ שווי העסקה המקורית עומד על 500,000 ₪. על זה יש להוסיף פיצוי מוסכם בסך של כ- 10,000 ₪ בצירוף הפרשים ופיצויים נוספים בגין דמי שכירות בסך של כ- 270,000 ₪ ופיצויים בגין הפסד רווח מאי-קיום העסקה.
בתגובה לטענות המבקש לעניין העדר זכויות שלאדרי בדירה, השיב אדרי כי צו המניעה חושף אותו לתביעה מצד המשיב 1 (חנן) ולכן זכותו להציע חלופה לצו המניעה על מנת להסיר מעליו סיכון זה.
בנסיבות העניין, לאחר שנתתי דעתי לטענות הצדדים, ובשים לב לדברים שצוינו בהחלטה מיום 23/12/2015, לרבות לעניין סיכויי התביעה הלא-פשוטים של המבקש בתיק זה, ובשים לב לשווי הממשי המסתבר של התביעה המקורית ולקשיים שממילא יעמדו בפני המבקש במימוש הדירה, ככל שיזכה בתביעה זו; ומאידך, בשים לב לאינטרס המוחלש של אדרי, בדבר החשיפה שלו לתביעה מחנן, סבורני כי יהא סביר להמיר את צו המניעה הזמני בהפקדת סך של 500,000 ₪ בקופת בית המשפט.
סכום ההפקדה גם מביא בחשבון כי שווי הדירה עומד על כ 1.8 מיליון ₪; ומאידך, שווי הדירה אינו מובטח ותלוי בסיכוי התביעה בתיק זה וקשיי המימוש של הדירה, בעוד שסכום ההפקדה מובטח, ככל שהתביעה המקורית תתקבל.
ניתנה היום, כ"א שבט תשע"ו, 31 ינואר 2016, בהעדר הצדדים.
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
