חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

ת"א 20081-03-10 ש. פרנקו הנדסה בע"מ נ' פולדמיר בניין 1986 בע"מ

: | גרסת הדפסה
ת"א
בית משפט השלום רחובות
20081-03-10
30.12.2014
בפני השופטת הבכירה:
עיריה מרדכי

- נגד -
תובעת:
ש. פרנקו הנדסה בע"מ
נתבעת:
פולדמיר בניין 1986 בע"מ
פסק דין
 

 

א. רקע כללי ודיוני:

 

  1. בפניי תביעה כספית לתשלום יתרת תמורה חוזית נטענת. הנתבעת שימשה כקבלן הראשי של המכון הביולוגי בנס ציונה (להלן: המזמין), לביצוע עבודות פרויקט להקמת מספר מבנים. ביום 14/5/07, נחתם הסכם ההתקשרות בין הצדדים, לפיו התובעת הוזמנה על ידי הנתבעת לבצע, כקבלן משנה מטעמה, עבודות גבס במבנה נשוא התביעה. שרותי התובעת הושכרו במהלך ביצוע הפרויקט לא מתחילתו, בשעה שההתקשרות בין הנתבעת למזמין החלה עוד בשנת 2005. מהות העבודות שהנתבעת הזמינה מהתובעת, פורט בנספח א' להסכם והתבסס (בין היתר), על המפורט בתכניות ובכתבי הכמויות.

     

  2. אין מחלוקת שהתובעת הפסיקה את עבודתה בפרויקט, בסמוך ל- 8/08, בשעה שהעבודות בפרויקט טרם הסתיימו ונמשכו למשך כחצי שנה נוספת, עד לסמוך ל- 3/09. הנסיבות אשר בגינן הפסיקה התובעת את העבודות מטעמה בשטח הינן שנויות במחלוקת, כפי שיפורט להלן.

     

  3. התובעת עבדה בשטח (בין אם ברציפות ובין עם לסירוגין), במהלך כשנה. עד למועד בו חדלה לבצע עבודותיה באתר (8/08), הנתבעת שילמה לידי התובעת, חשבונות חלקיים, באופן שוטף.

     

     

  4. לטענת התובעת, הנתבעת לא שילמה לידיה את מלוא התמורה המגיעה לה בעבור העבודות שהיא ביצעה בפועל. לטענת התובעת, אי ביצוע התשלום של יתרת התמורה לידיה, אף גרם לה נזקים נוספים נלווים (בגין קשיי נזילות וכדו'). התביעה לתשלום יתרת התמורה ונזקיה האמורים, הועמדה על ידי התובעת, בעת הגשת תביעתה, על סך 939,646 ₪.

     

  5. אין מחלוקת שמספר חודשים לאחר הפסקת העבודה של התובעת בפרויקט, התנהל דין ודברים בין מנהל התובעת לבין מנהל הפרויקט מטעם הנתבעת, מר מוסקוביץ, בניסיון להגיע להסכמות אודות יתרת תמורה מוסכמת, בגין העבודות שהתובעת ביצעה בפועל, מעבר לסכומים שכבר שולמו לה בתשלומים החלקיים. מגעים אלה לא נשאו פרי ולאחר זמן, נוצר נתק בין הצדדים, כשבסוף, הוגשה תביעה זו.

     

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>