ת"א 19851-11-14 גולדמן נ' בנק לאומי לישראל בעמ ואח'
|
ת"א בית משפט השלום ירושלים |
19851-11-14
7.12.2014 |
|
בפני השופטת: קרן אזולאי |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
מבקש: שאול גולדמן |
משיבים: 1. בנק לאומי לישראל בע"מ 2. מאור כנעני ושות'-רואי חשבון |
| החלטה | |
1.מונחת לפניי בקשה למתן צו עשה נגד המשיב 1, בנק לאומי לישראל בע"מ, המורה לו לשחרר את כספי המבקש, המוחזקים בחשבון נאמנות בבנק.
2.המבקש הוא אזרח ישראלי המתגורר בארצות הברית. בבעלות המבקש דירות המושכרות לאחרים. רואה החשבון דוד מאור ז"ל ניהל עבור המבקש את גביית השכירות בדירות הללו. כספי השכירות הופקדו על ידי מאור ז"ל בחשבון נאמנות שמספרו******* בסניף כיכר ציון בבנק לאומי לישראל בע"מ.
3.בביקורו בישראל בחודש אוקטובר האחרון הסתבר למבקש שרואה החשבון מאור נפטר. בבואו לבנק למשוך את הכסף המוחזק בחשבון הנאמנות, נמסר לו שלא ניתן למשוך את הכספים ללא צו שיפוטי. מן הטעם האמור, הוגשה הבקשה שלפניי. לבקשה צורפה תעודת הפטירה, וכן מכתב מרואה החשבון דניאל כהן, שותפו של מאור ז"ל, ממנו עולה כי רואה החשבון מאור ז"ל אכן היה נאמן של החשבון. עוד ביקש כהן שבית המשפט יסייע למבקש לקבל את כספו מהבנק.
3.עם הגשת הבקשה התבקשה תגובה של המשיבים (בנק לאומי לישראל בע"מ ומשרד רואה החשבון כנעני ושות'). לאחר שתגובות כאמור לא הוגשו, התבקש המבקש לבצע מסירה אישית של הבקשה והחלטותיי בעניין. כמו כן התבקש המבקש לבצע מסירה אישית של הבקשה ליורשי מאור ז"ל, וניתנה להם שהות להגיש עמדתם לבקשה. משיב 2 לא הגיש תגובה מעבר למכתבו האמור. ביום 7.12.2012 הוגשה תגובת המשיב 1, בנק לאומי לישראל בע"מ. מהתגובה עולה כי ההרשאה לביצוע פעולות בחשבון נתונה לנאמן בלבד, ועם פטירתו, נזקק הבנק לצו שיפוטי, הואיל ואין בידיעתו פרטים האם לנאמן עצמו (וכפועל יוצא לעזבון הנאמן) יש זכות כלשהי בכספים. לגוף העניין, לא נקט הבנק עמדה כלשהי באשר לבקשה לשחרר את הכספים. עוד ציין הבנק כי הואיל ורואה החשבון מאור ז"ל היה הנאמן בחשבון, אין נפקות לעמדת משרד רואה החשבון כנעני ושות'. תגובה מאות היורשים הוגשה באמצעות בא-כוח המבקש ביום 7.12.2014. בהודעתו ציין בא-כוח המבקש כי ביצע מסירה אישית של הבקשה ליורשת המנוח, הגב' מרים מאור. להודעה צורף צו הירושה, וכן מכתב בכתב ידה של היורשת, לפיו אין לה טענות או תביעות בקשר לחשבון האמור.
4.במצב דברים זה, משהבנק הותיר את ההחלטה לשיקול דעת בית המשפט, ומשהובהר כי אין ליורשת כל טענה או תביעה לכספים בחשבון האמור, ניתן בזה צו עשה המורה למשיב 1, בנק לאומי לישראל בע"מ, לאפשר למבקש למשוך את הכספים המוחזקים בחשבון שמספרו 2055211 ואשר מתנהל בסניף כיכר ציון. אין צו להוצאות.
ניתנה היום, ט"ו כסלו תשע"ה, 07 דצמבר 2014, בהעדר הצדדים.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|