ת"א 17977-08-13 באום(המנוח) ואח' נ' בינה - סוכנות לביטוח (2002) בע"מ ואח'

: | גרסת הדפסה
ת"א
בית משפט השלום תל אביב - יפו
17977-08-13
21.2.2017
בפני השופט:
יאיר דלוגין

- נגד -
מבקשת (נתבעת):
בינה – סוכנות לביטוח (2002) בע"מ
עו"ד עומר אבניר
משיבים (התובעים):
1. עיזבון המנוחה טובה באום ז"ל
2. גד באום

עו"ד בועז אלקלעי
החלטה
 

 

מאחר שהשופט שליו מצוי בשבתון, הועברה הבקשה לביטול עיקולים לטיפולי.

 

השאלה - האם תקופת זמן פלונית עומדת בהגדרה "תכוף לאחריו", תלויה בנסיבות העניין, כפי שנקבע בפסיקה שהמבקשת עצמה מצטטת.

 

במקרה הנוכחי, הנסיבות במצטבר, מורות על כך שיש לראות בבקשה כמי שהוגשה בתכוף לאחר מתן פסק הדין.

 

לדידי, פרק זמן של שלושה שבועות, לכשעצמו, יכול לעמוד בגדרי התקנה, אולם על אחת כמה וכמה, כאשר מוכח כי לא חל שיהוי וחוסר מעש למן המצאת פסק הדין לתובעים.

 

פסק הדין הומצא לתובעים ביום 2.1.17. כבר ביום 8.1.17 נשלח מכתב דרישה. לאחר מכן התקיימה שיחה עם ב"כ המבקשת והובע חשש ליכולת המבקשת לשלם את פסק הדין. לאחר מכן התגלה לתובעים כי רישיון המבקשת בוטל לשנתיים וכי הממונה על שוק ההון הטיל עיצום כספי משמעותי עליה. בעקבות כך הוגשה הבקשה לעיקול ביום 22.1.17, וזאת לאחר 20 יום מהמצאת פסק הדין לתובעים.

 

לדידי, בנסיבות אלה, לא רק שהתנהלות התובעים אינה פגומה, אלא להפך, העובדה שלא ביקשו מיד להטיל עיקולים ובחרו לשלוח תחילה מכתב דרישה ואף לערוך שיחה עם ב"כ המבקשת, כדי לברר אם פסק הדין ישולם ללא הליכי גבייה, יש לזקוף לזכותם ובוודאי שלא לרעתם, לא בכלל ובפרט לא בהקשר של בקשת העיקול שהגישו, שגם נדרש היה זמן סביר כדי לברר את כל הפרטים הרלוונטיים לה וכדי להכין אותה כדבעי.

 

לעניין הטענות להגשת ערעור, אלה אינן ממן העניין, שכן משניתן פסק הדין, עומדת לתובעים זכות אוטומטית כמעט להטלת עיקולים וההליך הנכון הנו בקשה לעיכוב ביצוע, הליך אשר הוגש, אולם נדחה לפני מספר ימים על ידי ערכאת הערעור תוך חיוב המבקשת בהוצאות. הבקשה נדחית, אפוא. המבקשת תשלם לתובעים את הוצאות הבקשה בסך 2,500 ש"ח.

 

ניתנה היום, כ"ה שבט תשע"ז, 21 פברואר 2017, בלשכתי.

 

Picture 1 התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:

לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>