ת"א 17203-03-14 אדרי נ' הראל חברה לביטוח בע"מ

: | גרסת הדפסה
ת"א
בית משפט השלום אילת
17203-03-14
19.4.2015
בפני השופט:
יוסי טופף

- נגד -
התובע:
יהודה אדרי
הנתבעת:
הראל חברה לביטוח בע"מ
עו"ד רן גופמן ממשרד נשיץ ברנדס
עו"ד אמיר ושות'
החלטה
 

 

לפניי בקשה מטעם התובע, להגשת תצהיר נוסף מטעמו, לאחר שהוגשו ראיות הצדדים לתיק.

 

הבקשה והתגובות לה

 

1.הבקשה הוגשה במסגרת תביעה לפיצוי בשל נזקי גוף לפי חוק פיצויים לנפגעי תאונות דרכים, התשל"ה-1975. נטען כי המצהיר, מר ישראל רודלמן, הסכים לתן תצהיר מטעמו רק לאחרונה ובשל כך לא הוגש תצהירו, בין יתר ראיות התובע. התצהיר צורף לבקשה.

 

2.הנתבעת הביעה התנגדות לבקשה, היות ולשיטתה יהיה בכך כדי להפוך את סדר הבאת הראיות. נטען כי לא פורטה סיבת האיחור בהגשת התצהיר. הנתבעת הלינה על כך שהתובע עשה דין לעצמו, בכך שצירף את התצהיר לבקשתו לפני נטילת רשות. לחלופין, נטען כי ככל שבית המשפט ייעתר לבקשה, יש לאפשר למשיבה להשלים ראיות מטעמה.

 

3.בתגובה לתגובה, ציין התובע כי עובר לדיון האחרון, ניהלו הצדדים משא ומתן מתקדם ביניהם ואף עתרו יחדיו לדחיית מועד הגשת הראיות. נטען כי תצהיר וראיות התובע הוגשו ימים ספורים לפני הדיון. התובע סבר כי מר רודלמן לא יסכים לתן תצהיר ולכן במהלך הדיון הודיע כי יעתור באמצעות בית המשפט כדי לזמנו למסירת עדות. ברם, לאחר הדיון התרצה העד והסכים לחתום על התצהיר שהגשתו מתבקשת. נטען כי הנתבעת כלל לא הגישה תצהירים, אלא הסתפקה בהגשת ראיות, ולכן אין בקבלת תצהיר נוסף מטעמו, טרם שמיעת הראיות, כדי להביא להיפוך נטל הבאת הראיות.

 

דיון ומסקנות

 

4.ככלל, יש להגיש ראיות "בחבילה אחת" ולא טיפין טיפין. ברם, בית המשפט ייטה לקבל ראיה נוספת בנפרד מיתר הראיות בכפוף לרלוונטיות שלה, לשלב הדיוני בו מבוקש לצרפה, לנסיבות בגינן לא הוגשה קודם לכן ולמידת הפגיעה הצפויה לבעל הדין שכנגד מכך (ראו ע"א 10687/07 אלמשרק חברה לביטוח נ' חג'וג' (ניתן ביום 5.8.2010); רע"א 1297/01 מיכאלוביץ' נ' כלל חברה לביטוח בע"מ, פ"ד נה(4), 577; א. גורן, סוגיות בסדר הדין האזרחי, מהדורה אחת עשרה, עמ' 209).

 

5.לאחר שעיינתי בבקשה ובתגובות לה, באתי למסקנה כי דינה להתקבל.

 

לא שוכנעתי כי הגשת התצהיר כמבוקש יפגע באופן בלתי מידתי בנתבעת או יהפוך את סדר הבאת הראיות, בשים לב שבשלב זה טרם נשמעו עדים, והנתבעת בחרה שלא להגיש תצהירי עדות ראשית מטעמה, אלא הסתפקה בהגשת מוצגים. אני מוצא להזכיר מושכלות יסוד בעניין זה כי על אף שהתצהיר הוגש לתיק בית המשפט הוא צפוי להתקבל כראיה רק לאחר התייצבות נותן התצהיר למתן עדות בבית המשפט.

 

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>