חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

ת"א 1679-08 משה חברון נ' טרה אגודה יצרנית חקלאית שיתופית ואח'

: | גרסת הדפסה
ת"א
בית המשפט המחוזי תל אביב - יפו
1679-08
25.9.2016
בפני השופטת:
ד"ר מיכל אגמון-גונן

- נגד -
התובע:
משה חברון
עו"ד אבנר מנוסביץ
עו"ד דורון מנוסביץ
עו"ד צפריר אוסטשינסקי
הנתבעות:
1. טרה אגודה יצרנית חקלאית שיתופית בנחלת יצחק בע"מ
2. החברה המרכזית לייצור משקאות קלים בע"מ
3. מילקו תעשיות בע"מ

עו"ד דרור ורסנו
עו"ד אמיר ויזר
פסק דין
 

 

התובע, מר משה חברון, היה מפיץ או מחלק של מוצרי חברת טרה. עם מכירת טרה לחברת מילקו סיימה טרה את מערך ההפצה שלה, והביאה לקיצם את היחסים עם כלל המחלקים, ביניהם עם התובע. כתוצאה מכך הגיש מר חברון תביעה כנגד טרה ובה הוא תובע סכומים שונים שטרה חייבת לו, לטענתו, כתוצאה מהיחסים החוזיים ביניהם, ואילו טרה, בתביעה שכנגד, תובעת כספים שלטענתה היה אמור חברון להעביר לה ולא עשה כן. זוהי בתמצית התביעה שלפניי.

 

1. הצדדים להליך ורקע הדברים

הנתבעת 1, טרה אגודה יצרנית חקלאית בנחלת יצחק (להלן: טרה) הינה אגודה יצרנית חקלאית, שעסקה, במועדים הרלבנטיים להליכים שלפניי, בייצור ושווק מוצרי חלב. מר משה חברון (להלן: התובע או חברון), התקשר עם טרה בהסכם לחלוקת או הפצת מוצרי טרה. (הסכם מיום 27.6.00, נספח ב' לכתב התביעה של חברון, להלן: הסכם החלוקה), וממועד זה שימש כמחלק של מוצרי טרה. כיוון שהצדדים משתמשים במונחים חלוקה והפצה כמונחים חלופיים יעשה בהם שימוש חלופי גם בפסק הדין. החלוקה התבצעה בשתי מתכונות. האחת, ללקוחות מוסדיים, עמם ערכה טרה את ההתחשבנות ישירות, וכנגד החלוקה להם זכתה את המחלקים בעמלה, ולקוחות פרטיים להם היו המחלקים מוכרים את התוצרת שרכשו מטרה, וההפרש נותר בידיהם כעמלה. לגבי לקוחות פרטיים אלו היה על המחלקים להעביר את כספי התמורה לטרה.

 

במסגרת מערכת ההסכמים בין טרה לבין חברון, חתם חברון על כתב התחייבות בו התחייב כלפי טרה לפרוע את תמורת הרכישות שירכוש מטרה, בהתאם לתנאי האשראי שנקבעו בינו לבין טרה (כתב ההתחייבות מיום 27.6.00 צורף כנספח ב' לתביעה שכנגד של טרה, להלן: כתב ההתחייבות). עוד נחתם בין הצדדים הסכם משכון לפיו לצורך הבטחת הכספים המגיעים לטרה מחברון, משכן חברון במשכון קבוע בדרגה ראשונה את הזיכיונות והזכויות הנובעות ממנו לטובת טרה (צורף כנספח ג' לכתב התביעה שכנגד של טרה, להלן: הסכם המשכון). מדובר היה בהסכמים סטנדרטיים שנחתמו בין טרה למרבית המחלקים (חלקם היו כפופים להסכם הגג עם ארגון המחלקים – על כך להלן). כן נחתם ע"י הנתבעים 2-4 בתביעה שכנגד (מר עמוס חברון; מר יואב חברון ומר אליהו חברון, להלן: הערבים), שטר ערבות, בלתי מוגבל בסכום, לטובת טרה, במסגרתו ערבו לכל חיוביו הכספיים של חברון כלפי טרה (צורף כנספח ד' לכתב התביעה שכנגד של טרה).

 

הסכם החלוקה מיום 27.6.00 הסדיר את היחסים בין חברון לטרה בנוגע לקו החלוקה של חברון, שקיבל בטרה את המספר קו 2333 (להלן: קו 2333 או הקו של חברון). בהמשך, החל מחודש נובמבר 2003 החליף חברון את מר ארז פאני (להלן: פאני), שעבודתו כמחלק הופסקה בשל כך שצבר חובות כלפי טרה, וחברון החל לחלק את מוצרי טרה גם בקו 2335 (להלן: קו 2335 או הקו של פאני).

 

גורם נוסף משמעותי לענייננו הוא ארגון המחלקים, בראשו עמד בשעתו מר יאיר גבאי (להלן: מר גבאי), שהעיד בהליך שלפניי. ארגון המחלקים, על שורותיו נמנה חברון, היה במועדים הרלבנטיים להליך שלפניי, עמותה רשומה, שמחלקים של טרה באזור המרכז היו חברים בו וכפופים להורות תקנון העמותה ולהסכמים שנכרתו בין הארגון לטרה (להלן: ארגון המחלקים). ארגון המחלקים שימש נציג של המחלקים החברים בו מול טרה, ועסק בנושאים שונים שהתעוררו בין טרה למחלקים. באזורים בהם חילקו חברי הארגון את תוצרת טרה, טרה הייתה מחויבת להפיץ את תוצרתה באמצעותם ולא הייתה רשאית לשווק את תוצרתה בעצמה. ארגון המחלקים היה אחראי לתחום את האזורים והגבולות בין המחלקים החברים בו, ניהל מרשם של האזורים ונקודות החלוקה הכלולות בכל אחד מהאזורים והכריע בסכסוכים בין חבריו בנושאים אלו. מערך ההסכמים החל על המחלקים כלל גם שני הסכמי גג שנחתמו בין טרה לבין ארגון המחלקים, האחד מיום 12.6.83 והשני מיום 6.8.91. הסכמים אלו חלו על המחלקים והיו אמורים להחליף את חוזי החלוקה האישיים.

 

בשנת 2004 רכשה הנתבעת 3, מילקו תעשיות בע"מ (להלן: מילקו) את פעילות הייצור של טרה. כיוון שכוונתה של מילקו הייתה לשווק את מוצרי טרה, באמצעות מערך השיווק של החברה האם של מילקו, הנתבעת 2, החברה המרכזית לייצור משקאות קלים בע"מ (להלן: החברה המרכזית), לא רכשה מילקו את מערך ההפצה של טרה. על כן, בעקבות המכירה סיימה טרה את התקשרותה עם כלל המחלקים.

 

בתביעה ובתביעה שכנגד טוענים הצדדים לחובות וחבויות מכוח מערכת היחסים החוזיים ביניהם. כיון שמדובר בהתחשבנות, התנהלו הליכים מקדמיים ממושכים, לרבות ניסיון להעברת העניין להכרעת רו"ח מטעם בית המשפט.

 

פירוט כל הליכי גילוי המסמכים אינו נדרש לפסק הדין. אציין בקצרה כי התובע חזר וביקש את כל המסמכים שהועברו בינו לבין טרה במהלך עבודתו כמחלק בשני הקווים. יש להדגיש כי את כל המסמכים קיבל חברון במהלך העבודה השוטפת מול טרה. לאור ההיקף הבלתי סביר של בקשותיו רובן נדחו (ראו בקשות חברון מיום 21.2.11; מיום 23.2.11 והחלטתי מיום 23.11.11; בקשת חברון מיום 16.3.11 והחלטתי מיום 18.3.11; בקשת חברון מיום 28.3.11 בה ביקש את כל המסמכים שהיו בינו ובין טרה החל משנת 2001 עת רכש את קו החלוקה, והחלטתי מיום 5.5.11; בקשת חברון מיום 9.6.11 והחלטתי מיום 23.6.11; בקשת חברון מיום 6.7.11 והחלטתי מיום 7.7.11, עליה הגיש חברות בר"ע לבית המשפט העליון. בעקבות הגשת הבר"ע הגיעו הצדדים להסדר דיוני בדבר גילוי ועיון הדדיים במסמכים. ההסדר קיבל את אישור בית המשפט העליון ביום 23.5.12 (ראו החלטת כב' הנשיא א' גרוניס ממועד זה וכן ההסדר שצורף להחלטה)).

 

ההסדר בדבר גילוי ועיון במסמכים בוצע, לאחר מספר דחיות, ביום 14.10.12. בהתאם להסדר הדיוני קיבל חברון מטרה מסמכים רבים. המסמכים שהועברו נושאים את הכותרת מילקו, אך כיון שלמילקו לא היתה כל פעילות בזמנים הרלבנטיים הובהר כי מדובר במסמכי טרה, שהועברו כפי שהם עם המכירה למילקו, ועל כן רק הכותרת שונתה.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>