ת"א 16698-02-12 יעקב(המנוח) ואח' נ' ביתר ואח'
|
ת"א בית משפט השלום ירושלים |
16698-02-12
8.12.2014 |
|
בפני השופטת: מירית פורר |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
תובעים: 1. יודלביץ יעקב (המנוח) 2. אברהם יודלביץ 3. פסיה יודלביץ |
נתבעים: 1. מוסדות מהרי"ל ביתר 2. הראל חברה לביטוח בע"מ 3. נוריאל חנניה לסרי 4. רשות הטבע והגנים הלאומיים 5. מדינת ישראל משרד החינוך |
| החלטה | |
|
תקנה 201 לתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ'ד – 1984 מתווה מסגרת רחבה למדי לשיקול דעתו של בית המשפט עת נדרש הוא לבחון ביטולו של פסק דין על פי צד אחד. כך בהתאם לפסיקה, על בית המשפט להתייחס ברוחב לב אל בקשת ביטול פסק דין, אך בית המשפט לא ייעתר לה כדבר שבשגרה.
אדם הבא לפני בית המשפט מקבל על עצמו חובות מסוימות כלפי בית המשפט וכלפי הצד שכנגד. על המבקש ביטול להסביר לבית המשפט, ולו רק בדוחק, מה גרם למחדלו. כך, במקרים בהם הסיבה להיעדרות המבקש מקורה בזלזול ניכר או ברשלנותו, אז יתכן כי תידחה הבקשה וזאת מבלי ליתן משקל רב לשיקול השני. או לחלופין, במקרים בהם הציג המבקש בכתב הגנתו או בבקשתו טיעוני הגנה טובים ובעלי סיכוי לשינוי פסק הדין, אז יכול בית המשפט ליתן לו יומו בבית המשפט, למרות היעדרות שאינה מוצדקת, תוך תיקון המחדל והנזק שנגרם בפסיקת הוצאות. (ע"א 5000/92 יהושע בן ציון נ' אוריאל גורני ואח', פ"ד מח(1), 836-835; תא (שלום-ת"א) 29746/05 מעריב הוצאת מודיעין בע"מ נ' דרורי מיכה (לא פורסם), ניתן ביום 20.2.2006).
כידוע זכות הגישה לערכאות הינה זכות חוקתית, לנתבע 3 עומדת הזכות למיצוי יומו בבית המשפט ודי כי יראה הגנה אפשרית. נראה כי בשלב זה לא ניתן להעריך את סיכויי ההגנה עם זאת במקום שבו טרם נשמעה גרסת הנתבע 3 לגופה, נקודת האיזון תהא במתן החלטה על ביטול פסק הדין הינה כנגד פסיקתן של הוצאות, אשר ישקלו בתום ההליך.
משכך החלטתי, כי יש מקום לברר את המחלוקת בין היתר מטעמי צדק והתוצאה הקשה בעקבות אי ביטולו של פסק הדין.
נוכח כך אני מורה בזאת כי פסק הדין יבוטל והנתבע 3 יהא רשאי להגיש כתב הגנה עד ליום 8.1.2015.
לעיון ביום 15.1.15.
5129371
54678313
המזכירות תשלח את ההחלטה אל ב"כ הצדדים.
ניתנה היום, ט"ז כסלו תשע"ה, 08 דצמבר 2014, בהעדר הצדדים.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|