חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

ת"א 15972-07-13 עמי תעשיות אלומיניום בע"מ נ' נופים פרוייקטים בע"מ

: | גרסת הדפסה
ת"א
בית משפט השלום תל אביב - יפו
15972-07-13
1.10.2017
בפני השופטת:
אילה גזית

- נגד -
תובעת:
עמי תעשיות אלומיניום בע"מ
נתבעת:
נופים פרויקטים בע"מ
פסק דין

מבוא

1. התובעת, חברת עמי תעשיות אלומיניום בע"מ הינה חברה העוסקת בייצור והרכבת אלומיניום במבנים אשר התקשרה בהסכם עם הנתבעת, נופים פרויקטים בע"מ שהינה חברה קבלנית המשמשת כקבלן ראשי לבניית פרויקטים. התובעת טוענת, כי ביצעה עבור הנתבעת עבודות אלומיניום בשני בניינים המצויים בפרויקט שנבנה על-ידי הנתבעת ברחוב פיכמן 9 ברמת-אביב, בהתאם להסכם, אולם חרף זאת, הנתבעת לא שילמה לה את התמורה המלאה והמוסכמת עבור העבודות.

הנתבעת טוענת, כי התובעת לא עמדה בלוח הזמנים שנקבע בהסכם, התובעת ביצעה את העבודות בטיב נמוך והתגלו ליקויים רבים בעבודת האלומיניום, ועל-כן, לטענתה, כתוצאה מהתנהלות זו, נגרמו לה נזקים רבים אותם הנתבעת מבקשת לקזז מכל סכום המגיע לתובעת.

טענות הצדדים

2. מר מרק פודוקשיק, אשר שימש כמנהל עבודה אצל התובעת בפרויקט בניה שביצעה הנתבעת טוען, כי על-פי ההסכם שנחתם ביום 2.1.11 בין התובעת לנתבעת, התחייבה הנתבעת לבצע את כל הקשור והכרוך בביצוע עבודות אלומיניום בפרויקט. לטענתו, את התקנת והרכבת האלומיניום ניתן לבצע רק לאחר שטיח-החוץ מוכן, ולאחר שבדירה נסתיימו עבודות הריצוף, טיח, צבע וקירות פנים, ועבודות אלו אמורות להתבצע ללא כל הפרעות או עיכובים.

מר פודוקשיק טוען, כי הנתבעת התנהלה באופן רשלני וחובבני, ולמרות התנהלותה זו של הנתבעת, כל העבודות שבוצעו על-ידי התובעת נעשו באופן משביע רצון וכל ליקוי ו/או טענה טופלו ותוקנו.

מר פודוקשיק טוען, כי בהסכם נקבע, כי על כל העבודות להסתיים בחודש יוני 2011, אולם לטענתו מועד זה אינו רלוונטי, הואיל ורשימת האלומיניום שנערכה על-ידי הנתבעת נתקבלה אצל התובעת ביום 2.3.11 - חודשיים לאחר חתימת ההסכם.

מר פודוקשיק טוען, כי ביום 18.4.11 נשלחה לנתבעת הצעת מחיר נוספת בגין גוון אלומיניום ונקבע מועד לאספקת אלומיניום לדירה לדוגמא ליום 10.6.11, משמע, הקביעה, כי העבודות יסתיימו בחודש יוני 2011, לא הייתה ישימה, וזאת ללא קשר לתובעת.

כמו-כן, טוען מר פודוקשיק, כי רק ביום 24.7.11 אישרה הנתבעת את הצעות המחיר שנשלחו אליה בימים 19.4.11 ו- 13.4.11, שלושה חודשים מאוחר יותר. ביום 24.7.11 הוזמן יצור פריט א3 לבניין צפון, וביום 26.7.11 ניתנה הצעת מחיר לתוספת קיר מסך, שלא היה חלק מההסכם.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>