ת"א
בית המשפט המחוזי תל אביב - יפו
|
15198-09-15
26/10/2015
|
בפני השופטת:
דליה גנות
|
- נגד - |
תובעים:
1. עזבון המנוח אוריאל לוי ז"ל 2. מלכה לוי
|
נתבעים:
1. המרכז הרפואי תל אביבי עש סוראסקי 2. מדינת ישראל משרד הבריאות
|
החלטה |
1. לפני כתב תביעה, אשר הוגש על ידי עזבונו ותלוייתו של המנוח אוריאל ז"ל, יליד 1954, אשר נפטר, כתוצאה מרשלנות רפואית, בתאריך 29/6/13, והוא בן 59 שנים.
2. מכתב התביעה עולה, כי המנוח סבל מיתר לחץ דם וכן סבל מסכרת מסוג 2, ונזקק להשתלת כבד בשל שחמת כבד בה לקה.
המנוח אושפז בבית החולים איכילוב, בתאריך 29/6/13, אולם במהלך תהליך ההרדמה, וכתוצאה ממנו, סבל המנוח מדום לב, ונפטר, חרף נסיונות החייאה ממושכים שבוצעו בו.
3. התובעים צירפו את חוות דעתו של המומחה פרופ' צ'רלס וייסמן – מנהל מחלקת ההרדמה וטיפול נמרץ בבית החולים הדסה עין כרם – הקובע, כי המנוח נפטר כתוצאה מביצוע ההרדמה בניגוד לסטנדרטים המקובלים, והחדרת קטטר ה – HIGH FLOW – לעורק במקום לוריד.
לדבריו, צוות המרדימים ניסה להחדיר קטטר HIGH FLOW לצורך הזלפת נוזלים במהלך הניתוח.
לדברי המומחה, יש להכניס את הקטטר לוריד הג'וגלרי הפנימי. התהליך מחייב, ראש וראשונה, זיהויו של הוריד, המצוי בסמיכות לעורק הקרוטיב, ויש חובה לוודא את הכנסת הקטטר לכליה דם הנכון, קרי: לוריד, ולא לעורק. לצורך כך יש לעשות שימוש בהדמייה על קולית על מנת להדגים את מיקומו של הוריד הג'וגלרי, והיחס בינו לבין עורק הקרוטיב. יש להחדיר מחט אל תוך הוריד, תוך הסתכלות בתמונת ההדמייה. לאחר שהמחט הוחדרה לוריד, ויוצא דם לתוך המזרק הקשור למחט, יש להסתכל על צבע הדם שיוצא, ולוודא שהוא צבע לא עורקי (אדום מאד). לאחר מכן יש לנתק את המזרק מהמחט כדי לוודא שהדם היוצא אינו פולסטילי (פועם). באם קיים חשש שהדם הוא עורקי, יש לשלוח מבחנת דם לבדיקת אסטרופ. לאחר שהצוות הרפואי משוכנע שהמחט איננה בעורק, כי אם בוריד, יש להחדיר WIRE לתוך הוריד, ולעשות כן תוך כדי התבוננות בהדמייה העל קולית. לאחר שהצוות מוודא שה – WIRE במקום הנכון, מחדירים מעל ה – WIRE מרחיב קשיח, תוך הרחבה זהירה של החור בעור ובשרירי הצוואר. לאחר שהקטטר המרחיב נמצא בתוך הוריד, יש להחדיר את הקטטר HIGH FLOW מעליו לתוך הוריד.
המומחה קובע, כי אין עדות לכך שהמרדימים השתמשו בהדמייה על קולית בעת החדרת הקטטר HIGH FLOW, כפי שמחוייב לעשות על פי סטנדרטים בינלאומיים. בדיעבר הוברר, כי הקטטר הוכנס לעורק, ולא לוריד, מבלי שהצוות הרפואי הבחין בטעותו. בעת החדרת המחריב הקשיח, נעשה חור במקום הפיצול של עורק הסובקלאוויאן מעורק האינומיט, והקטטר הוחדר לתוך החור. המנוח דימם דרך החור לתוך בית החזה, והוריד את לחץ הדם עד שכמעט כל נפח הדם יצא מכלי הדם (הלב היה ריק) וכתוצאה מכך עבר המנוח דום לב.
נסיונות ההחייאה הממושכים כשלו, ולמרבה הצער נקבע מותו של המנוח.
4. נוכח האמור הנני קובעת כדלקמן:
א. הנתבעת תגיש כתב הגנה בצירוף חוות דעת נגדית בתוך 60 ימים מתאריך היום.