חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

ת"א 13187-04 יפה רוטשילד ואח' נ' מאיר זקן ואח'

תאריך פרסום : 20/11/2016 | גרסת הדפסה
ת"א
בית משפט השלום ירושלים
13187-04
16/11/2016
בפני השופט:
אלעזר נחלון

- נגד -
תובעים:
1. יפה רוטשילד
2. עמוס גבעון

עו"ד ג'יין קרמזה
נתבעים:
1. מאיר זקן
2. דליה זקן

עו"ד ראובן יהושע
החלטה


 

א. כללי

  1. לפניי בקשה שהגיש תובע 2 (להלן: התובע) כלפי נתבע 1 (להלן: הנתבע) מכוח פקודת בזיון בית משפט (להלן: הפקודה). מדובר בבקשה שלישית המצטרפת לשתי בקשות קודמות מאותו סוג, שהוגשו כולן בשנה וחצי האחרונות.

    ב. רקע

  2. בין התובע לבין הנתבע סכסוך שכנים מר, המניב הליכים מהליכים שונים המוגשים לבתי המשפט ולמוסדות לשכת עורכי הדין (שכן התובע הוא עורך דין). כבר לפני כשתיים עשרה שנים ציין כבוד השופט נ' סולברג ביחס לאחד ההליכים, כי מדובר ב"בתביעה על עניין שאינו ברומו של עולם, מחלוקת על שימוש שלא כדין בצינור המים המשותף" (ת"א 9023/03 רוטשילד נ' זקן (30.5.2004), נספח כח לתשובה שהגיש הנתבע לבקשה קודמת, מיום 6.8.15). נראה כי תיאור זה נכון גם לגבי חלק של ההליכים הנוספים שננקטו ושננקטים גם היום.

  3. אחד מן ההליכים בין הצדדים היה התובענה שכאן, משנת 2004, שבמסגרתה הלינו התובע ובת זוגו דאז על התנהלות הנתבע בעניינים שונים הקשורים לשימוש ברכוש המשותף. בדיון בתובענה מיום 8.5.11, שהתקיים לפני כבוד השופט ע' שחם, השמיעו הצדדים הודעות, שהתייחסו בין היתר להתנהלות הנתבע בעניין שימוש במים לצורך ניקוי שביל הגישה, להנחת גזם ולשימוש בחניה המשותפת, וניתן להן תוקף של פסק דין.

  4. בחלוף כארבע שנים, ביום 3.6.15, הגיש התובע בקשה מכוח הפקודה, בטענה כי הנתבע מפר את פסק הדין. הנתבע השיב לבקשה, והתקיים בה דיון לפניי שבסופו הגיעו הצדדים להסכמה בדבר שינוי פסק הדין משנת 2011 כפי שפורט בפרוטוקול אותו דיון. לענייננו ייאמר כי הוסכם ש"[הנתבע] לא יעשה שימוש כלשהו במים לשם שטיפת שביל הגישה, אלא אם ימנע את המים מלזלוג לעבר חלק השביל המוביל לשטח [התובע]" (עמוד 14 לפרוטוקול).

  5. בקשה נוספת מכוח הפקודה, בנוגע לחלק אחר של ההסכמה, הגיש התובע ימים ספורים לאחר פסק הדין. בהמלצת בית המשפט, מחק התובע את הבקשה (החלטה מיום 13.1.16).

  6. חלפו כשישה חודשים, ושוב הגיש התובע בקשה מכוח הפקודה. זו הבקשה שכאן.

    ג. טענות הצדדים

  7. התובע טוען כי מדי שבוע מנקה הנתבע את שביל הגישה במים הזולגים לעבר חלק השביל המוביל לשטחו, וכי הגם שהוא אינו מבחין בכך בעת מעשה, הוא נתקל בשביל הגישה הרטוב עם שובו לביתו. עוד טוען התובע כי ביום 18.5.16 הבחין בנתבע ובמנקה מטעמו כשהם מנקים את שביל הגישה במים, אשר זולגים לחלק השביל המוביל לביתו. לתמיכה בטענותיו צירף התובע תמונות וסרטונים מיום 18.5.16.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ