- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
ת"א 13107-07-16 תלחמי ואח' נ' רושדי סובחי
|
ת"א בית משפט השלום חיפה |
13107-07-16
4.8.2016 |
|
בפני השופטת: מעין צור |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
המבקשים: 1. פדלו תלחמי 2. ליא חנא תלחמי |
המשיב: עאסי רושדי סובחי |
| החלטה | |
|
בפניי בקשה לצו מניעה זמני המורה למשיב להימנע מלהיכנס לחלקת המבקשים ו/או להימנע מכל פעולה שיש בה כדי למנוע מהמבקשים לעשות שימוש בחלקתם. הבקשה הוגשה בד בבד עם הגשת תביעה לצו מניעה קבוע, זהה לצו המניעה הזמני המבוקש.
הצדדים הם קרובי משפחה ושכנים. בתיהם ממוקמים בחלקות שירשו. בין הצדדים מחלוקת היכן עוברים קווי הגבול בין חלקותיהם, דהיינו קיימים שטחים שכל אחד מהצדדים טוען לבעלות בהם.
על פי הנטען בכתב התביעה ובבקשה, המבקשים מתגוררים בחלקתם, ששטחה כ-400 מ"ר, מזה 31 שנים. המשיב מתגורר בחלקתו כעשר שנים. המקרקעין הם מקרקעין בלתי מוסדרים. במהלך השנים התירו המבקשים למשיב להשתמש בכביש הנמצא בצד המערבי של חלקתם לצורך מעבר לביתו (להלן: "כביש הגישה"). במרוצת הזמן ניסה המשיב להשתלט על כביש הגישה, ובאחרונה החל להחנות את רכבו בכניסה לכביש הגישה, על מנת לחסום את דרך הכניסה לבית המבקשים מהכביש הראשי.
עוד נטען, כי הואיל והחלו הליכי הסדר של המקרקעין, המשיב מעוניין להגדיל את שטח חלקתו מהצד הצפוני ולכן טוען כי השטח בין חלקות הצדדים מהצד הצפוני הינו בבעלותו, על אף שהוא בבעלות המבקשים (להלן: "השטח הצפוני"). המשיב מונע מהמבקשים לעשות שימוש בשטח הצפוני, לרבות טיפול בצנרת שנמצאת בשטח זה ושייכת למבקשים.
המשיב אף בנה בחלקתו מבנה הפולש לשטח המבקשים, ובכך גרע מחלקתם כ-90 מ"ר.
המשיב משתמש באיומים ובהפחדות על מנת למנוע מהמבקשים להשתמש בחלקתם, וזאת על מנת להגדיל את חלקתו על חשבונם.
המשיב טוען בתגובתו כי שטחה של חלקתו הוא 870-900 מ"ר. שטחם של המבקשים מגודר, ואין להם שטחים נוספים פרט לשטח זה. בצד הצפוני גבול שטחם של המבקשים הוא הקיר הצפוני של ביתם.
בעבר הגישו המבקשים תלונה לוועדה לתכנון ולבניה מעלה נפתלי, נגד המשיב ונגד אביו, בקשר לעבודות שבוצעו במקום. תחילה הוצא צו הפסקת עבודות מנהלי, ואולם לאחר שהוצגו מלוא הנתונים בפני הוועדה בוטל הצו והעבודה הושלמה.
באחרונה החלו המבקשים לבצע עבודות צנרת בשטח הצפוני, אשר אינו שייך להם אלא למשיב. המבקשים ביקשו להציב צנרת בחלקת המשיב. כשנודע הדבר למשיב, הוא פנה למבקש מס' 1 (להלן: "המבקש"), וזה השיב לו כי מדובר בפתרון זמני עד לביצוע העבודה הסופית, אך בדיעבד הסתבר למשיב כי המבקש הזמין בעל מקצוע להשלמת העבודה. המשיב התנגד והעבודה הופסקה. המשיב מציין כי לא פעל באיומים או באלימות.
המשיב מדגיש שלמבקשים אין כל זכות בשטח שמעבר לגדרות ביתם.
דיון והכרעה
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
