ת"א 12985-12-1217 ספטמבר 2014
|
ת"א בית משפט השלום אשקלון |
12985-12-12
17.9.2014 |
|
בפני השופטת: אורית חדד |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
תובעת:: יפה אטיה |
נתבעת: איי. אי. ג'י. חברה לביטוח בע"מ |
| החלטה | |
1.לאחר עיון בכתבי הטענות וצרופותיהם, הנני מורה על מינויו של ד"ר דוד הנדל כמומחה מטעם בית המשפט בתחום האורתופדי.
כתובתו של המומחה: רח' נחשון 12, ירושלים. מס' טל': 02-6726922.
2.המומחה יקבע ממצאים לגבי מצבה הרפואי של התובעת בעקבות הארוע מיום 10.01.12 תוך שיתן התייחסותו לאלו:
א.באם לוקה התובעת כיום בנכות, ככל שכן, לאיזו תקופה ומה שיעור הנכות, לרבות באם סבלה התובעת מנכות זמנית.
ב.המומחה יתייחס לשאלת קיומו של קשר סיבתי בין התאונה דנן לבין מצב התובעת נכון להיום, זאת, בין השאר, בשים לב לתאונות קודמות בהן היתה התובעת מעורבת.
ג.האם יש לצפות לשיפור או להחמרה במצבה בעתיד ו/או להוצאות או טיפולים רפואיים מיוחדים.
ד.באם ולאור התיעוד הקיים מוצא הוא הכרח במינויו של נוירולוג לשם התייחסות נפרדת בתחומו שלו.
3.בעלי הדין רשאים להעביר למומחה כל מסמך רפואי שבידיהם למעט חוות דעת מומחים.המומחה יציין בחוות דעתו אלו מסמכים היו בפניו לצורך מתן חוות הדעת.
4.חוות הדעת תימסר לבית המשפט ולבעלי הדין, ככל האפשר, תוך 45 ימים.
5.בעלי הדין רשאים להפנות למומחה שאלות הבהרה בתוך 15 ימים ממועד קבלת חוות הדעת והמומחה מתבקש להשיב בתוך 15 ימים נוספים.
6.לעניין שכר טרחת המומחה - לאור התיעוד הרפואי המצוי בתיק עובר לתאונה ולאחריה והעדר קיומו של רצף טיפולי כנדרש, על הצדדים לשאת בשכר טרחת המומחים בחלקים שווים וזה ילקח בחשבון הסכומים שיפסקו.
לשם הבטחת שכר טרחת המומחה, תפקיד התובעת, תוך 30 ימים, סך של 2,250 שקלים בצירוף מע"מ, החלטת המינוי תופק אך לאחר הפקדת הסכום האמור.
7.עת תוגש חוות הדעת, תועבר היא לעיוני.
8.הדיון שנקבע ליום 06.01.15 יוותר על כנו.
9.ככל שלא תימסר ע"י מי מהצדדים בתוך 7 ימים, הודעה מנומקת בדבר מניעה למינוי מומחה זה, אזי תישלח החלטתי זו למומחה.
10.באם למומחה נגיעה למי מהצדדים, יודיע כן, בתוך 7 ימים, ממועד קבלת המינוי.
11.לעניין התחום הנוירולוגי – מצאתי מקום להסתפק בהתייחסות המומחה האורתופדי באין תיעוד רפואי משמעותי מעבר לבדיקת ה – E.M.G מיום 22.4.12.
12.לעניין התחום הנפשי – התיעוד הרפואי מלמד שהתובעת היתה במעקב וטופלה תרופתית עקב התאונה לכאורה. משכך, סבורתני כי יש להיעתר לבקשה. עם זאת, בהתחשב בעובדה שאין בנמצא מסמכים מהעת האחרונה, תישא התובעת ב – 25% משכר טרחת המומחה שימונה בתחום זה.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|