ת"א
בית משפט השלום פתח תקווה
|
12641-08-13
28/08/2014
|
בפני השופטת:
ריבה שרון
|
- נגד - |
התובעת :
טליה מזרחי עו"ד אהוד שטיין ואח'
|
הנתבעים:
1. איתי פרץ 2. התאגיד המנהל של המאגר לביטוח רכב חובה ("הפול")
עו"ד יעקב רהט ואח'
|
החלטה |
1.התובעת- ילידת 17/5/86- הייתה מעורבת בת.ד - עבודה נשוא התביעה מיום 22/4/12 (להלן: "התאונה"). לאחר שעיינתי במסמכים הרפואיים המצורפים לכתב התביעה ובטיעוני הצדדים בקשר עם בקשת התובעת למינוי מומחים, מצאתי כי יש ראשית ראיה למינוי מומחה בתחום האורתופדי בלבד. לא מצאתי ראשית ראיה למינוי מומחה ו/או לקיומה של נכות צמיתה הקשורה בתאונה במי מהתחומים האחרים ויפים בעיני בהקשר זה נימוקי התגובה.
2.אני ממנה כמומחה מטעם בית המשפט את ד"ר פאול סגיב (להלן: "המומחה").
המומחה יואיל לחוות דעתו בדבר מצבה הרפואי של התובעת, לקבוע אם קיים קשר סיבתי בין התאונה ובין תלונותיה והטיפולים שעברה, האם נותרה נכות (תוך התייחסות לנכויות זמניות ולנכות צמיתה) אם בכלל והאם הינה סופית, להתייחס לשאלת הצורך בטיפולים והאם ניתן לבצעם במסגרת הרפואה הציבורית. הכל,- בשים לב אף לרקע הרפואי הרלוונטי ותוך התייחסות לנכות אורתופדית כוללת שאינה קשורה בתאונה, ככל שיש כזו.
3.למניעת תקלות, מתבקשים המומחה והצדדים לבחון כבר עתה ולהודיע לבית המשפט (רק) אם קיימת מניעה אובייקטיבית ממשית שבגינה יש לשקול את מימוש המינוי בהליך.
-
בשכ"ט המומחה ובעלות כל בדיקת עזר/אבחון שידרשו לצורך חוות הדעת במסגרת תביעה זו שלפני- שאינם מכוסים על פי דין אחר, תישא בשלב זה הנתבעת כמימון ביניים בלבד . בסוף ההליך- ילקח התשלום בחשבון, בהתחשב גם בעובדה שמדובר בתאונת עבודה.
ב"כ הצדדים יעקבו ויוודאו כי דרישת התשלום של המומחה נתקבלה במשרדם בתוך 21 יום מהיום ואם לא תגיע- יפעלו לבקשה. לאחר מכן- תוודא הנתבעת כי החשבון שולם בתוך 30 יום ממועד קבלת הפניה. אסמכתא בדבר התשלום תישלח בפקס לב"כ הצד שכנגד ולמרפאת המומחה לאחר ביצועו. אבקש להקפיד על האמור.
5.ב"כ התובעת יפנה אל המומחה ותקבע בדיקה במועד מוקדם ככל האפשר, אך באחריותו לדאוג שלא יקדם מחלוף 45 יום ממועד המצאת העתק הפניה למומחה לידי ב"כ הנתבעת. התאריך יודע לב"כ הנתבעת, מיד לאחר תיאומו.
6.הצדדים ימציאו לידי המומחה ללא דיחוי את כל המסמכים הרפואיים בהתאם לדין ולפסיקה וכל מסמך שיתבקש על ידו לצורך כתיבת חווה"ד. מסמכי הנתבעת יומצאו לידיו בתוך 45 יום ממועד קבלת העתק הפניה למומחה מצד התובעת.
7. המומחה יואיל לבדוק את התובעת ולהגיש את חוות דעתו לבית המשפט בהקדם האפשרי, ובתוך 30 יום ממועד הבדיקה והמצאת בדיקות עזר ככל שתתבקשנה.
8. הליכים מקדמיים שטרם הסתיימו, לרבות תצהירי תשובות לשאלונים, גילוי מסמכים כללי וספציפי, פרטים נוספים וכיו"ב יושלמו הדדית בתוך 21 יום מהיום.
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת