מרמלשטיין נ' ק'
|
ת"א בית משפט השלום פתח תקווה |
1220-06-14
25.1.2018 |
|
בפני השופטת: עדנה יוסף-קוזין |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
תובע: עו"ד רמי מרמלשטיין |
נתבע: י.ק. עו"ד אורי סקוזה עו"ד מיטל כהן-הלל |
| פסק דין | |
א. מבוא
1.עניינו של ההליך, תביעת בגין שכר טרחת עו"ד.
2.בין התובע, עו"ד, לבין הנתבע נחתם הסכם שכר טרחה מיום 27.03.14, במסגרתו נמסר לטיפול התובע ייצוג הנתבע בפירוק שיתוף בית המגורים של הנתבע וגרושתו ברחוב XXX (להלן: "הבית").
3.במסגרת הייצוג, התובע הגיש תביעה לפירוק שיתוף לבית המשפט לענייני משפחה. כחודש וחצי לאחר הגשת התביעה, הנתבע הודיע לתובע על ביטול ההתקשרות עמו.
4.התובע תבע לחייב את הנתבע לשלם לו שכר טרחה בסך של 89,680 ש"ח, אותו הוא חייב לו, לטענתו, בהתאם להסכם שכר הטרחה. בנוסף, תבע לחייב את הנתבע לשלם לו סך של 2,973 ש"ח בגין אגרת בית משפט ששילם התובע.
ב. טענות הצדדים
ב(1) טענות התובע
5.ביום 27.03.14 הנתבע הגיע למשרדו של התובע וטען בפניו כי מזה חמש שנים הוא מסולק מביתו ואשתו אינה מוכנה למכור את הדירה ולשלם לו את חלקו. התובע הסביר לנתבע כי יש להגיש תביעה לפירוק שיתוף. הנתבע הודיע כי אין לו כסף לשלם וכי הוא נותן הסכמתו לכך ששכר טרחת התובע והאגרות ישולמו מתמורת מכר הבית. באותו יום נחתם בין הצדדים הסכם שכר הטרחה, נספח ג' לכתב התביעה.
6.התובע לקח את הייצוג מתוך ידיעה ולאחר שהבהיר לנתבע כי שכר טרחתו יתקבל מתמורת המכר וגם אם לא יימכר הבית בסופו של יום ו/או יחזור בו הנתבע מרצונו בפירוק השיתוף, הנתבע ישלם את שכר התובע במלואו.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|