- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- דיני עבודה
- ביטוח
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- משפט מנהלי וחוקתי
- גישור ובוררויות
- משפט בינלאומי
- אתיקה מקצועית
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני חינוך
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- ירושות וצוואות
- נוטריון
ת"א 10644-08-12 יעקב ואח' נ' כלל פיננסים בטוחה ניהול השקעות בע"מ
|
ת"א בית משפט השלום תל אביב - יפו |
10644-08-12
18.2.2016 |
|
בפני השופט הבכיר: מיכאל תמיר |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
תובעים: 1. מרדכי מרצל יעקב 2. אברהם יעקב עו"ד גדי אפריאט |
נתבעת: כלל פיננסים בטוחה ניהול השקעות בע"מ עו"ד יובל הלל |
| פסק דין | |
-
בפני תביעה כספית על סך 408,000 ₪ שהגישו התובעים נגד הנתבעת.
-
להלן עיקרי הטענות בכתב התביעה:
-
התובעים, מרדכי יעקב (להלן: "מוטי") ואברהם יעקב (להלן: אבי") הם אחים שעסקו בין היתר במסחר באופציות מעו"ף במשך שנים רבות. הנתבעת חברה בבורסה לניירות ערך בת"א (להלן: "הבורסה") ומעניקה שירותי בורסה, לרבות פתיחת חשבון ללקוחות פרטיים לצורך מסחר באופציות מעו"ף. המסחר מתבצע באמצעות מערכת גישה ישירה באינטרנט (להלן: "האורדרנט") ובאמצעות ממשק ה- Task Bar (להלן: "הממשק").
-
בתחילת שנת 2009 החלו התובעים לעבוד על פיתוח מערכת מסחר ייחודית ומתוחכמת שתגדיל במידה רבה את סיכויי הרווח במסחר במעו"ף ותעבוד על ביצוע הוראות מסחר רבות, תוך תגובה מידית ומהירה לשינויים החלים בשוק האופציות.
-
במהלך חודש יוני 2011 פנה נציג הנתבעת לתובעים והציע את שירותי הנתבעת. התובעים הסבירו לנציגת הנתבעת, הגב' אנג'ליקה, כי בכוונתם לעבוד בתחום המסחר במעו"ף באמצעות תוכנה שפיתחו אשר דורשת חיבור למחולל ציטוטים ולאורדרנט וקיבלו את הסכמתה לכך. ביום 28.6.11 התקשרו התובעים עם הנתבעת בהסכם לפתיחת חשבון למסחר בניירות ערך ונכסים פיננסיים ולשם כך הוחתמו על מסמכים שונים המגדירים את המערכת החוזית מול הנתבעת. התובעים קיבלו לידיהם ציוד שיאפשר להם מסחר באמצעות האורדרנט וכן מחולל ציטוטים לעבודה באמצעות תוכנת המסחר שפיתחו. עוד באותו יום חתמו התובעים על טופס בקשה לקבלת שירותים באמצעות הממשק.
-
התובעים ערכו התאמות של התוכנה שפיתחו לעבודה באמצעות מערכות המסחר של הנתבעת. במשך חודשיים שבהם הריצו את התוכנה וערכו בה מקצה שיפורים נחלו הפסדים כספיים אגב תשלום עמלות לנתבעת והשקיעו משאבים לצורך הבאת התוכנה לכדי רווחיות.
-
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
