- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
ת"א 10423-07-17
|
ת"א בית המשפט המחוזי תל אביב - יפו |
10423-07-17
1.12.2017 |
|
בפני השופטת: שלומית יעקובוביץ |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
התובעת: ט.פ.פ עו"ד ע. נבו-רפאל ואח' |
הנתבעות: 1. שופרסל שלי 2. שירותי בריאות כללית עו"ד א. דורון ואח' עו"ד י. אבימור ואח' עו"ד י. סהר ואח' |
| החלטה | |
|
1.עסקינן בבקשה שהגישה הנתבעת 3 "להורות על צירופם של שירותי בריאות כללית כמפעילת בית חולים קפלן, מכון מור ובית חולים אסותא כנתבעים נוספים" בתביעה שלפני, בה נטען כלפיהן לרשלנות רפואית במהלך הטיפול בתובעת, לאחר שזו מעדה ונחבלה בחנות שבבעלות הנתבעת 1, רשלנות אש, על פי הנטען, הביאה בסופו של יום לקטיעת רגלה.
(יוער כי הנתבעת 2 הודיעה על הצטרפותה לבקשה)
2.בבסיס הבקשה מונחת הטענה לפיה על פי חוות הדעת הרפואית (ד"ר קובי לידור), עליה סומכת התובעת תביעתה, מיוחסת הרשלנות הרפואית לכל הגורמים הרפואיים שטיפלו בתובעת (ראה סעיפים 7-8 לחוות הדעת), לרבות בתי החולים "קפלן" ו"אסותא" ומכון מור, אשר צירופם מבוקש.
משכך, לשיטתה "לא יכולה להיות מחלוקת כי מדובר בבעלי דין נחוצים ודרושים לבירור השאלות השנויות במחלוקת בתובענה זו".
3.התובעת הביעה התנגדותה לצירוף המבוקש.
לעמדתה הבקשה "אינה מפרטת מהי רשלנות המוסדות הרפואיים", אשר צירופם מבוקש, כאשר אין די ב"ציון העובדה שהבדיקות בוצעו במכונים אלה".
עוד ציינה התובעת כי "ברור מאליו שאם במהלך ניהול המשפט יתגלו פרטים נוספים המעידים על רשלנות כלשהי בביצוע הבדיקות או בהתנהלות המוסדות הרפואיים", תפעל היא בהתאם, מה גם שבידי הנתבעות האפשרות לשלוח הודעות לצדדי ג' לאותם מוסדות תחת צירופם כנתבעים.
3.לאחר שנתתי דעתי לנימוקי הבקשה ולעמדת התובעת, כמו גם להוראות הדין ולפסיקה הנוהגת, מוצאת אני להיעתר לבקשה.
4.הוראת תקנה 24 לתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד – 1984 מסמיכה את בית המשפט "בכל שלב משלבי הדיון ... לבקשת אחד מבעלי הדין, או בלא בקשה כזאת ובתנאים שיראו לו, לצוות על ... הוספת שמו של אדם שהיה צריך לצרפו כתובע, או כנתבע, או שנוכחותו בבית המשפט דרושה כדי לאפשר לבית המשפט לפסוק ולהכריע ביעילות ובשלמות בכל השאלות הכרוכות בתובענה".
למקרא חוות הדעת הרפואית שהוגשה בתמיכה לתביעה המייחסת, כנטען בבקשה, רשלנות לכל המוסדות הרפואיים שטיפלו בתובעת לאחר החבלה, לרבות אלה שצירופם מבוקש, דומה עלי כי ראוי ונכון לצרפם לתביעה כנתבעים נוספים, זאת משבאים הם בגדר "בעל דין דרוש" להכרעה יעילה, מלאה ושלמה בתביעה ואף יותר מכך כמי שניתן היה לצרפם כנתבעים מלכתחילה על בסיס חוות הדעת הרפואית שהוגשה מטעם התובעת.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
