שקולניק נ' מנו ואח'
|
ת"ק בית משפט לתביעות קטנות קריות |
30313-04-14
13.6.2014 |
|
בפני : ליאת דהן חיון |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: נעמי זורכוב שקולניק |
: 1. סימונה חלי מנו 2. הפניקס חברה לביטוח בע"מ |
| פסק-דין | |
פסק דין
1. ביום 22/4/14 , הוגשה מטעם התובעת תובענה כספית לתשלום סך של 8,090 ₪, נכון למועד הגשתה.
2. התובעת עותרת לחייב את הנתבעים בגין נזק רכוש אשר נגרם לרכבה , במסגרת אירוע אשר ארע ביום 26/1/14 במהלכו פגע רכב – מ.ר 6239561 , אשר היה נהוג בידי הנתבעת 1 ברכבה (להלן – "התאונה").
3. לגרסת התובעת התאונה ארעה עת נסעה ברחוב דו סטרי המצוי בסמטת אבות ובנים מכיוון מזרח למערב כאשר היא עושה דרכה למקום עבודתה , לפתע הגיח רכבה של הנתבעת מכביש צדדי של רחוב ששת הימין , התפרץ לנתיב נסיעתה מהנתיב השמאלי וגרם להתנגשות בין שני כלי הרכב .
4.הנתבעות טוענות כי זכות הקדימה במקום התאונה נתונה לנתבעת 1 אשר פנתה ימינה בהתאם לסעיף 64 לפקודת התעבורה. עוד טוענת נתבעת 1 כי בטרם החלה בפנייה הסתכלה ימינה ושמאלה ולא הבחינה ברכבה של התובעת , ומשכך , החלה בנסיעה איטית מאוד בתוך הצומת וזאת הן לאור העובדה שבמקום לא היה שדה ראיה והן והמדובר בצומת הומה ברכבים ובילדים במיוחד בשעת קרות התאונה .
5. הנתבעת 2 נתבעה כמבטחת רכבו של הנתבע 1 מפני נזקי צד ג'.
6. בישיבה אשר התקיימה בפני ביום 12/6/14 , הודיעו הצדדים על מתן הסכמתם למתן פסק הדין לפי סעיף 79 א לחוק בתי המשפט[נוסח משולב] התשמ"ד- 1984, לאחר הבאת ראיות ושמיעת סיכומים בעל-פה.
7. שמעתי את עדויות הצדדים , עיינתי בכתבי הטענות ונספחיהם ובמוצגים שהגישו הצדדים
ושקלתי את כלל השיקולים שבית המשפט רשאי לשקול בפוסקו לפי סעיף 79 א לחוק בתי
המשפט, על יסוד כל אלה, ובהתאם להסכמת הצדדים כאמור לעיל, אני מקבלת את התובענה בחלקה ומחייבת את הנתבעים, ביחד ולחוד, לשלם לתובעת לסילוק מלא וסופי של כל טענותיה סך של 3,296 ₪ .
לסכום זה יתווסף סך של 300 ₪ בגין הוצאות ההליך.
8. הסכומים ישולמו לתובע תוך 30 יום מהיום, שאם לא כן יישאו הפרשי הצמדה וריבית החל מהיום ועד לתשלום המלא בפועל.
המזכירות תשלח העתק מפס"ד לצדדים
ניתן היום, ט"ו סיוון תשע"ד, 13 יוני 2014, בהעדר הצדדים. התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|