שם טוב נ' מדינת ישראל - פסקדין
|
עפ"ת בית המשפט המחוזי תל אביב - יפו |
10100-09-10
18.11.2010 |
|
בפני : רענן בן-יוסף |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: אדמונד שם טוב |
: מדינת ישראל |
| פסק-דין | |
פסק דין
המערער הורשע בהיעדרו ביום 11.07.06 בכתב אישום חמור מאוד, שהחזיק שני אישומים של נהיגה בזמן פסילה ללא רישיון נהיגה, רכב ופוליסת ביטוח, בשל פסילות קודמות, חמש במספר, שהוטלו עליו לתקופות של חודשיים, שלושה ושנה.
בשל אותה הרשעה, נגזר דינו לעונש פסילה בפועל של עשר שנים, ולקנס של עשרת אלפים שקלים או מאה ימי מאסר תמורתם.
רק בחודש יולי 2010 פנה המבקש לבית המשפט לתעבורה בתל אביב בבקשה לבטל את פסק הדין שניתן בהיעדר, הסביר את חוסר הופעתו לדיון ביולי 2006 כטעות אנוש, וטען שיש לו טענות הגנה טובות כנגד כתב האישום שהוגש נגדו בזמנו.
בית משפט קמא, כב' השופטת נועה פראג-לבוא, דחתה את הבקשה.
הערעור חוזר, למעשה, על הבקשה בפני בית משפט קמא, גם בו אין הסדר טוב לאי-התייצבות המערער לדיון בפני בית משפט קמא, וייאמר גם שאינני מוצא, לא בערעור ולא בטיעונים שהושמעו בפניי בע"פ, בסיס מדויק כי נעשה עיוות דין בעניינו של המערער שעפ"י כתב האישום, שבשלו נידון בעבר, עשה לעצמו כלל של אי-הופעה בבית משפט מתוך תקווה שלא ייענש בחומרה, וכנראה גם מתוך מחשבה שממילא לא מקיים את הוראות בית המשפט וממשיך לנהוג בפסילה וללא מסמכים תקפים.
על פניו, דינו של הערעור דחייה. עם זאת, ללא ספק, העונש שהוטל על המערער בהיעדרו הוא חמור, גם באופן יחסי מאוד, והנני מקבל את הטיעון שהמערער מאז התבגר, בנה לעצמו משפחה, ופסילה ממושכת מאוד וקנס כה כבד יש בהם ענישה, אשר חוסמת את האור שבקצה המנהרה, ולפעמים אין היא משיגה את המטרה שלשמה היא ניתנת.
הסנגור הציע לביהמ"ש גם בכתב וגם בע"פ שביהמ"ש לא יבטל את פסק הדין שניתן בהיעדר במסגרת הערעור, אך יקצר את העונש ויפחיתו כנגד הטלת עונש מרתיע של מאסר ע"ת. אמנם, אין תביעה בפניי בשל שביתה, אבל נראה לי צודק לקבל את הצעתו של הסנגור, והנני משאיר את הכרעת הדין של בית משפט קמא מיום 11.07.06 על כנו, אך כנגד, גוזר דינו של המערער לעונשים הבאים:
1.פסילה בפועל של ארבע שנים, מיום שהפקיד המערער את רישיונו בתיק הנוכחי.
2.קנס של 5,000 ₪ או חמישים ימי מאסר תמורתם, שישולמו תוך 90 יום.
3.מאסר על תנאי של שישה חודשים, שבמשך שלוש שנים לא יעבור עבירות לפי סעיפים 67, 10 (2) לפקודת התעבורה, כלומר, נהיגה בפסילה ללא רישיון נהיגה תקף וללא רישיון רכב תקף, וכן עבירה של נהיגה עם ביטוח שאינו תקף, לפי סעיף 2 לפקודת הביטוח.
ניתנה והודעה היום י"א כסלו תשע"א, 18/11/2010 במעמד הנוכחים.
רענן בן-יוסף, שופט
הוקלד על ידי: נופר דוידי התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|