- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
שירין נ' משטרת ישראל/ לשכת תביעות תעבורה צפת
|
בפ"מ בית משפט השלום לתעבורה בצפת |
6764-04-11
8.5.2011 |
|
בפני : דלית שרון-גרין |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: אבראהים שירין ע"י ב"כ עו"ד ויסאם פאיז |
: משטרת ישראל/ לשכת תביעות תעבורה צפת |
| החלטה | |
החלטה
בפני בקשה לבטול פסילה מנהלית.
תיק זה עוסק בתאונה עצמית, שבמהלכה התהפך ג'יפ (להלן: "הרכב"), שנסע מכיוון צומת כפר הנשיא לכיוון טובא. כתוצאה מהתאונה נפצעה המבקשת ונזקקה לטיפול רפואי והרכב ניזוק.
לטענת המבקשת, בעת התאונה היא ישבה לצד הנהג. הנהג הינו ארוסה, מר טלעת עומר (להלן: "טלעת"). טענותיה מגובות בתצהיר מטעמה ובתצהיר תואם מטעמו של טלעת.
הסניגור הגיש תעודה רפואית, בלתי קריאה, ועל כן בקש שהתעודה תוגש רק על מנת להוכיח לכאורה כי טלעת נבדק במיון למחרת התאונה.
לטענת הסניגור ובהתאם לאמור בתצהירו של טלעת, התאונה אירעה משום שכלי רכב אחר הגיע ממולם, הוא נאלץ לרדת לשוליים, איבד את השליטה ברכב ואז התהפך.לאחר התאונה הוא נבהל וחלץ את עצמו מהרכב. לא מצויין האם עזב את המקום.
טלעת פנה למחלקת הבוחנים ובקש למסור את גרסתו, אך לא נגבתה ממנו הודעה.
המבקשת מבקשת כי רשיון הנהיגה יוחזר לה לאלתר.
המבקשת טוענת כי עברה נקי, היא משמשת כמורה, והותרת הפסילה על כנה תפגע ביכולתה להגיע לעבודה, ומכאן בפרנסתה.
לטענת התביעה המבקשת היא שנהגה ברכב בעת התאונה, שנגרמה בעקבות התנהגותה של המבקשת, אשר איבדה שליטה על הרכב, סטתה ימינה והתהפכה בשולי הכביש. לפיכך, נשלל רשיונה ל-60 ימים.
בפתח טיעוניה הסבירה התובעת כי התיק עדיין בשלבי חקירה, וכי טלעת הופנה ע"י הבוחן לחקירה ע"י חוקר פלילי, משום החשד לשבוש הליכי משפט.
במכתב שהוגש ע"י התובעת מטעמו של פקד ערן קפלן, מ"מ ק. את"ן עולה כי אכן נפתח תיק פלילי בנושא, משום שעפ"י חומר החקירה המבקשת היתה הנהגת בעת התאונה.
עוד ציין פקד קפלן כי קיים יסוד להניח שיוגש כתב אישום נגד המבקשת בגין אחריותה לתאונה.
עיינתי בחומר החקירה ומצאתי כי קיימת תשתית ראייתית לכאורית להוכחת אחריותה של המבקשת לתאונה.
לא היו עדי ראיה לתאונה.
2 עדים שחלפו סמוך למקום התאונה, בסמוך לאחר שזו אירעה, סיפרו בחקירתם במשטרה כי הבחינו ברכב בשולי הכביש, וכי הנהגת היתה עדיין לכודה בכסא הנהג "וראינו שכל הכרית אויר עליה" (ר' הודעה מסומנת 2 בתיק החקירה, ש' 14). השניים הזעיקו כוחות חלוץ והצלה ואת המשטרה. השניים לא הבחינו במקום באנשים נוספים. לאחר כעשר דקות החלו להתקהל במקום אנשים.
מדוח הבוחן עולה כי "הגורם לתאונה הינו פעולת אנוש מצד הנהגת".
המבקשת טוענת בהודעתה במשטרה כי איננה זוכרת דבר שיכול לשפוך אור על נסיבות התאונה.
המבקשת פונתה מהמקום ע"י אמבולנס. בהגעתה למיון נראתה סובלת והקיאה, התלוננה על כאבי ראש וכאבים בכפות הידיים. בבדיקה נמצאו מספר שפשופים בקרקפת, רגישות בצוואר, סימני חבלה בכפות הידיים ובציפורניים.
התעודה הרפואית ע"ש טלעת, שהוגשה ע"י הסניגור, אכן איננה קריאה ברובה. מהחלקים הקריאים עולה כי טלעת הגיע לחדר מיון בבי"ח זיו למחרת התאונה בשעה 17.31, וכי אין חבלות.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
