- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
שויחט נ' אקורד מ. את פ. בע"מ
|
ת"א בית משפט השלום חיפה |
5620-11-08
22.4.2013 |
|
בפני : חנה לפין הראל |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: ולדימיר שויחט |
: אקורד מ. את פ. בע"מ |
| פסק-דין | |
פסק דין
העובדות:
מר ולדמיר שויחט (להלן: "התובע") הוא מהנדס חשמל בהשכלתו.
חברת אקורד מ.את פ. בע"מ (להלן: "הנתבעת") הנה חברה קבלנית, אשר ביצעה עבודות חשמל שונות ב – 10 בתי ספר בחיפה. לאחר סיום העבודות פנתה אל התובע, באמצעות מנכ"ל הנתבעת, מר ספיבק מיכאל (להלן: "ספיבק") על מנת שיערוך "מדידת כמויות" של העבודה אשר בוצעה ויכין תכניות עדות (AS MADE).
התובע היה אמור להכין תכניות הידועות בשם AS MADE של מערכת חשמל מתח נמוך, לאסוף מדידות עבור חשבון סופי, להכין דפי מדידה, להכין דפי ריכוז וסקיצות של תכנון מערכת החשמל, להכין תכניות פילוג של לוחות החשמל ותוכניות פילוג של קווי מערכת הגנה נגד גניבות.
עובר לתחילת העבודה סוכם בין התובע לנתבעת, בעל פה, כי לתובע ישולמו 6,000 ₪ בתוספת מע"מ על מלוא עבודתו ב - 10 בתי הספר השונים, בתנאי תשלום שוטף + 60 יום. ביום 21.5.08 הוציאה הנתבעת הזמנת עבודה מס' 71/206583. בהתאם להזמנת העבודה, זמן ביצוע העבודה היה 10 ימי עבודה.
הזמנת העבודה היא הביטוי בכתב להסכם בין הצדדים.
טענות התובע בתמצית:
הנתבעת זכתה במכרז לביצוע עבודות מיזוג אויר ל – 10 בתי ספר בחיפה, אך היקף העבודה לא היה ברור בעת הפנייה שכן הנתבעת אפילו לא ידעה לומר איזה שרטוטים קיימים ואילו שרטוטים יהא על התובע להשלים בעצמו.
הצדדים סיכמו כי התשלום בגין כל בית ספר לא יפחת מ 600 ₪ +מע"מ, אך כעבור שבוע ימים מאז החל עבודתו התברר לתובע כי עליו לבצע עבודה מרובה שכן לא היו קיימות תכניות חשמל בכל בתי הספר.
התובע אמר לנתבעת כי אינו מוכן לעבוד לפי הסיכום הקודם ואינו מוכן לעבוד במחיר שיפחת מ – 500 ₪ נטו ליום. מר ספיבק, מנהל ובעלים הנתבעת, אמר לתובע כי אין לו מה לדאוג וכי הם יערכו חשבון הוגן בסופה של העבודה.
מר ספיבק הוסיף כי איכות ומהירות העבודה הן בחשיבות העליונה, וכשהתובע יסיים את עבודתו תזמין אצלו החברה עבודה גדולה נוספת. למשמע הבטחה זו החל התובע לעבוד במרץ ועבד 12 שעות ביום, ואף עבד בימי המנוחה, שכן חלק מהעבודה נעשתה בבתי הספר עצמם וחלק ממנה נעשתה בבית התובע.
התובע עבד במשך 64 ימי עבודה והשקיע בעבודתו 768 שעות עבודה. במסגרת עבודתו הגיע התובע לכל אחד מבתי הספר הנ"ל וביצע העבודות הבאות:
בחינת היקף העבודה ומצב נכון לתחילת העבודות.
הכנת טיוטת השרטוט על בסיס תכניות בנייה, ובניית סקיצה של תכניות בנייה לגבי חלקי הבניין שבהם לא היו קיימות שרטוטים של תכניות הבנייה.
ביצוע מדידות והעתקתם לטיוטות השרטוט וכן לטופסי דפי המדידות.
בניית טיוטת שרטוט של פילוג לוחות חשמל.
הכנת טיוטת שרטוט של פילוג קווי מערכת הגנה מפני גניבות.
מדידת אורכי צינורות גז למערכת המיזוג ומילוי טפסים בהתאם וכן העברת המדידות לטבלת מדידות.
לאחר סיום העבודה בבתי הספר, המשיך התובע לעבוד במשרדו על מנת להכין לגבי כל בית ספר:
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
