שוורץ נ' כונס הנכסים הרשמי/ מחוז חיפה

: | גרסת הדפסה
פש"ר
בית המשפט המחוזי חיפה
2574-06-09
3.3.2013
בפני :
רבקה פוקס

- נגד -
:
ניקי שוורץ
:
כונס נכסים רשמי מחוז חיפה
החלטה

החלטה

בפניי בקשה נוספת למתן הפטר המוגשת על ידי החייב, לאחר שבקשה דומה שהוגשה על ידו נדחתה אך ביום 8.1.13.

החייב מתגורר עם בת זוג שאינה עובדת ולהם ארבעה ילדים קטינים הסמוכים על שולחנם.

לטענת החייב עובד הוא כמחסנאי במשרה מלאה ומשתכר סך של 6,000 ₪ מדי חודש, שבקושי מספיקים לצורך קיום משפחתו.

החייב טוען כי בשל מצבו הכלכלי הקשה נמצא זכאי לדיור ציבורי ועל כן, הועמדה לו דירה מעמיגור בגינה משולמים דמי שכירות של 140 ₪ מדי חודש.

החייב מוסיף וטוען, כי מצבו הכלכלי קשה, הוא מתנהל בהליך מזה 3 שנים ועושה כל שביכולתו לעמוד בתשלומים לקופת הכינוס. כמו כן, מתחייב החייב בבקשתו לסלק את חוב הפיגורים, ככל שקיים, בעזרת בני משפחה, וכן יעשה מאמצים לגייס הלוואה בכדי להציע לנושים סכום צנוע, כלשונו, על מנת לסיים את שהותו בהליך, בנסיבות בהן פרט לאמירה כללית זו אין כל הצעה כספית אחריה.

עיינתי בבקשה ומצאתי לדחותה, בין היתר משום שאינה כאמור מגובשת וברורה.

זאת ועוד, כפי שעולה מתגובת הכונ"ר וחרף החלטתי מיום 8.1.13 ממשיך החייב לצבור פיגורים בקופת הכינוס שעה שמדו"ח הוצאות והכנסות שהוגש על ידו נמצא כי הוצאותיו גבוהות ולא מתאימות לחייב המצוי בהליך, כטענת הכונ"ר.

החייב חרף בקשתו הקודמת, שנדחתה לאחרונה, ממשיך בהתנהלות לפיה אינו משלם את התשלומים החודשיים כסדרם ואין לי אלא להפנות בשנית לעקרונות בע"א 6021/06 דגנית פיגון נ' כונס הנכסים הרשמי, (פורסם בנבו), מיום 9.8.09, בנסיבות בהן מחדלים אלה מעלים חוסר תום לב של החייב בניהול ההליך ומשמיטים הקרקע מהבקשה.

מעבר לאמור אוסיף, כי החייב בבקשתו לא הצביע על כל טעם מדוע אשתו לא השתלבה עד כה במעגל העבודה ומדוע אינה ממצה את פוטנציאל השתכרותה, נושא שכבר עלה בהחלטה קודמת.

בנסיבות אלה, כאשר מוגשת בקשה שאינה מגובשת לכלל הצעה, במסגרתה תיבחן החזרת החוב בדין קדימה בשיעור של 20,591 ₪ ותיבחן החזרת החובות בדין רגיל, אני קובעת כי לעת הזאת, דין הבקשה להידחות.

נוכח הגשת הבקשה בסמיכות לבקשה קודמת אשר נדחתה מטעמים דומים, בנסיבות בהן מוגשת בקשה שאינה מגובשת לכלל תשלום ברור לנושים ,אני מטילה הוצאות על החייב בסך 1,500 ₪ שישולמו לקופת הכינוס, בצד התשלום החודשי וזאת תוך 60 יום.

ניתנה היום, כ"א אדר תשע"ג, 03 מרץ 2013, בהעדר הצדדים. התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:

לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>