- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
ש. שלמה רכב בע"מ נ' משעלי ואח'
|
תא"מ בית משפט השלום תל אביב - יפו |
20939-11-10
31.5.2011 |
|
בפני : אילן דפדי |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: ש. שלמה רכב בע"מ ע"י עו"ד אריה ימין |
: 1. מיכה משעלי 2. כלל חברה לביטוח בע"מ |
| פסק-דין | |
פסק דין
לפני תביעת שיבוב בגין נזקי תאונת דרכים.
התובעת טוענת, כי הנהג ברכבה נסע בירידה ברחוב צר, בו אין מרווח מספיק למעבר יחד של רכב התובעת ומשאית הנתבעים. נהג התובעת, אשר הבחין בנתיב הנגדי במשאית הנתבעים, החל לנסוע לאחור ונעמד לאור קיומו של רכב נוסף שהיה מאחוריו. הנתבע 1 נהג בחוסר סבלנות וניסה לעבור במרווח שנותר, זאת על אף שלא היה מספיק מקום למעבר המשאית. כתוצאה מכך, נפגע רכב התובעת.
להגנתם, טענו הנתבעים, כי רכבם היה בעצירה מלאה מאחורי שיירת רכבים. לפתע, הגיח רכב התובעת מאחור, מבלי לשים ליבו לנעשה בכביש, פגע ברכב הנתבעים מאחור וגרם לתאונה.
בדיון שהתקיים לפני, שמעתי את עדותם של נהג רכב התובעת והנתבע 1.
לאחר שעיינתי בכתבי הטענות ושמעתי את העדויות, החלטתי לקבל את התביעה.
אני מעדיף את גרסת הנהג ברכב התובעת על פני גרסת הנתבע 1. בעדותו לפני תיאר נהג התובעת את אופן התרחשות התאונה בפירוט רב. מעדותו עלה כי הוא ראה את המשאית לפני התאונה וכי הוא ניסה לאפשר לה מעבר בטוח. מעדותו של הנתבע 1 נתברר כי הוא כלל לא ראה את אירוע התאונה וכי הוא לא ראה את רכב התובעת עובר לתאונה. לאור זאת התיאור שנתן בעדותו בדבר התנהלות נהג רכב התובעת עובר לתאונה, מתבסס על השערה בלבד.
זאת ועוד, לפני הובאו שלוש גרסאות בדבר מיקום המשאית במועד התאונה. בעוד שבכתב ההגנה נטען שהתאונה אירעה בעת שרכב הנתבעים היה בעצירה מלאה מאחורי שיירת רכבים, בטופס ההודעה של הנתבע 1 לנתבעת 2 נכתב שרכב הנתבעים עמד בעליה בכביש, כאשר נהג התובעת ניסה לעבור..., ואילו בעדותו לפני העיד הנתבע 1, כי התאונה אירעה בעת שעמד ברמזור. קיומם של הבדלים אלה הנם משמעותיים בנסיבות מקרה זה ופועלים לחובתם של הנתבעים.
יתרה מכך, מעדותו של הנתבע 1 התברר כי במשאית הנתבעים היו 7 נוסעים. אלה לא העידו לפני ולכן ההימנעות מהעדתם, פועלת לחובתם של הנתבעים.
סוף דבר, התביעה מתקבלת. התובעת הוכיחה את נזקיה באמצעות חוות דעת שמאי וחשבונית. אשר על כן הנתבעים באמצעות הנתבעת 2, ישלמו לתובעת סך של 5,235 ₪. הסכום ישולם בתוספת הפרשי הצמדה וריבית כדין מיום 29.6.10 ועד ליום התשלום בפועל.
בנוסף, ישלמו הנתבעים באמצעות הנתבעת 2 הוצאות משפט – אגרת משפט בסך 347 ₪, שכ"ט עו"ד בסך של 1,000 ₪ ושכר העד בסך של 350 ₪.
הסכומים ישולמו בתוך 30 יום.
המזכירות תשלח פסק הדין לצדדים.
ניתן היום, כ"ז אייר תשע"א, 31 מאי 2011, בהעדר הצדדים.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
