חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

פ' ואח' נ' ליאון

: | גרסת הדפסה
בש"פ
בית דין לשכירות תל אביב - יפו
22409-11-15
2.7.2018
בפני השופט:
עמית יריב

- נגד -
מבקשים:
1. מ.פ.
2. ל.פ.

עו"ד און צוק
משיב:
גד ליאון
עו"ד שחר סרור
פסק דין

 

 

  1. לפני בקשה של דיירים מוגנים להתיר להם להתקין כיסא גלגלים מתנייד (להלן: "מעלון") לפי סעיף 37(א) לחוק הגנת הדייר [נוסח משולב], תשל"ב-1972 (להלן: "חוק הגנת הדייר").

    רקע עובדתי

    טענות המבקשים

  2. אין מחלוקת, כי המבקשים הם דיירים מוגנים על פי חוזה שכירות מיום 14.6.1984 (להלן: "חוזה השכירות") ומחזיקים בדירה בת שלושה חדרים בקומה השלישית בבניין ברחוב XXX שבבעלות הנתבע (להלן: "המושכר").

    המבקשים מציינים כי הם בני 85 ו- 70 שנה, ולכן מתקשים לעלות ולרדת במדרגות על מנת להגיע לדירתם שבמושכר. עוד הם מציינים, כי המבקשת 2 סובלת ממחלות מסוימות, אשר מחמירות כאשר היא נדרשת לעלות או לרדת במדרגות. על כן, פנו המבקשים אל המשיב, שהוא בעל הבית (כהגדרתו בחוק הגנת הדייר), וביקשו את הסכמתו להתקנת מעלון על גרם המדרגות באופן שיוביל כל אחד מהם בישיבה מהכניסה לבניין אל המושכר. לטענת המבקשים, הם התחייבו כי רכישתו, הרכבתו ואחזקתו יהיה על חשבונם בלבד, כמו גם פירוקו במידת הצורך.

    המבקשים טוענים, כי הנתבע סירב לבקשתם, ולטענתם, סירוב זה נעשה שלא בתום לב, ועל מנת להקשות את חייהם, ולחייבם לפנות את המושכר ללא קבלת פיצוי.

    המבקשים מבקשים להסתמך על הוראות סעיף 37(א)(5) לחוק הגנת הדייר ולפרשו כך שיכלול מתן הרשאה להתקנת מעלון.

    טענות המשיב

  3. המשיב טוען כי יש לדחות את הבקשה, מאחר שסעיף 37(5) לחוק הגנת הדייר מתייחס לביצוע תיקונים או שינויים במושכר. על פי הסכם השכירות, המושכר הוא הדירה בלבד, ואילו בקשתם של המבקשים היא לעשות שינויים בחדר המדרגות, שאינו חלק מן המושכר.

  4. לטענת המשיב, הזכות לקבל החלטות לגבי הבניין שבבעלותו נתונה לו באופן בלעדי, ושלילתה ממנו היא פגיעה בזכויות הקניין הבסיסיות שלו, ומנוגדת להוראות חוק יסוד: כבוד האדם וחירותו. בנוסף טוען המשיב כי הענקת הרשאה לשוכר אחד להתקין בחדר המדרגות התקן לשימושו הפרטי והבלעדי - פוגעת בזכויות השוכרים האחרים, ועלולה לעורר התנגדויות ולחשוף אותו כבעל הבית לתביעות מצדם.

    המשיב מציין כי הסכים שהתובעים יבנו מעלית חיצונית ולחילופין כי ירכשו מכשיר ייעודי חלופי שיסייע בידם לעלות במדרגות – דבר המלמד כי אין ולא הייתה לו כוונה להקשות את חיי התובעים.

    דיון והכרעה

  5. השאלות הטענות הכרעה בהליך שלפניי הן:

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>