- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
רת"ק 61005-02-16 ש' נ' לוי
|
רת"ק בית המשפט המחוזי מרכז-לוד |
61005-02-16
26.6.2016 |
|
בפני השופטת: ורדה פלאוט |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
מבקשת: ס' ש' |
משיב: יואל לוי |
| החלטה | |
1.בקשת רשות ערעור על פסק דינו של בית משפט לתביעות קטנות בראשון לציון מיום 11.1.16 (כב' השופטת ד"ר א. סורוקר), אשר חייב את המשיב לשלם למבקשת סך השווה בשקלים ל- 780 יורו, ע"פ השער היציג הידוע ביום 20.02.14, ובצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום 20.02.14, וכן בהוצאות משפט בסך 1,000 ₪.
2.כאמור בפסק הדין, הגישה המבקשת כנגד המשיב תביעה ע"ס 26,000 ₪ - תביעה להחזר הלוואה שנתנה לו בשנת 2014 כאשר היתה במצב של פחד וניצול.
המשיב לא הגיש כתב הגנה, הודה בדיון כי קיבל מהמבקשת סך 26,000 ₪ כצדקה, אך טען כי החזיר את הכסף במזומן באמצעות אחותה של המבקשת. המשיב הציג מסמך בו נרשם לכאורה ע"י המבקשת כי המשיב אינו חייב לה כסף. המבקשת הכחישה את חתימתה, אח"כ אמרה כי אינה יודעת אם זו חתימתה, ולבסוף אמרה כי אולי החתים אותה בשעה שנתן לה לעשן סמים.
נקבע כי אין לסמוך על המסמך כנגד המבקשת, מאחר והמשיב לא צירף חוות דעת מומחה התומכת בגרסתו כי המדובר בחתימת המבקשת, וכן לא מדובר בו על החזר כפי שטען המשיב.
נקבע כי המבקשת לא הציגה נתונים ברורים בעניין הסכומים שכבר הוחזרו, אך אישרה כי את ההחזר קיבלה באמצעות אחותה.
אחותה של המבקשת, גב' מיילי, העידה כי יתרת החוב שחייב המשיב למבקשת עומדת ע"ס 780 יורו, כפי הרשום במסמך שהציגה, מסמך החתום ע"י אשת המשיב או בנו.
ביהמ"ש קיבל את עדותה של אחות המבקש (גב' מיילי), קבע שהינה עדות אמינה ונתמכת במסמך מקורי שנחתם בזמן אמת, וכך נפסק.
3.לטענת המבקשת, אחותה העידה לגבי ההלוואה ("עוקץ" לדבריה) הראשונה, ולא לגבי ההלוואה השנייה, היא נושא התביעה. סה"כ החזיר לה המשיב סך 6,000 ₪ בגין שתי הלוואות: הראשונה ע"ס 10,145.73 ₪ והשנייה ע"ס 26,000 ₪. כאמור, ההחזר היה על חשבון ההלוואה הראשונה בלבד, ועל החזר זה העידה גב' מיילי.
4.לטענת המשיב, הוא אינו חייב דבר למבקשת.
5.דין הבקשה להידחות.
6.הלכה היא כי רשות ערעור על פסקי דין של בית משפט לתביעות קטנות תינתן "במשורה" במקרים חריגים בלבד: כאשר מדובר בשאלה עקרונית, או כאשר נפלה טעות על פניו של פסק הדין (ר' רע"א 2095/15 אולמי נפטון נ' משיח, מיום 20.05.15; רע"א 1735/13 ישי רז נ' חברת דואר ישראל בע"מ, מיום 08.05.13).
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
