- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- דיני עבודה
- ביטוח
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- דיני תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- משפט מנהלי וחוקתי
- גישור ובוררויות
- משפט בינלאומי
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני חינוך
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- ירושות וצוואות
- נוטריון
רע"צ 54174-07-14 סעדי נ' בע"מ ואח'
|
רע"צ בית משפט השלום נתניה |
54174-07-14
23.2.2015 |
|
בפני השופטת: חנה קיציס |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
מבקשים: ח'יריה סעדי |
משיבים: 1. פלאפון תקשורת בע"מ 2. ש. בריאות כללית בית חולים העמק 3. בזק דרום בע"מ |
| החלטה | |
1.המבקשת הגישה ביום 28/7/14 בקשת רשות ערעור על החלטת רשמת ההוצאה לפועל, מיום 2/2/14, אשר דחתה את בקשתה להותרת צו החיוב החודשי בסך 300 ₪ על כנו וקבעה כי עליה לשלם סך של 550 ₪ לחודש החל מחודש 2/2014.
2. ביחד עם הבקשה הגישה המבקשת "בקשה להארכת מועד להגשת בקשת רשות ערעור". בבקשה זו נטען כי זו מוגשת למען הזהירות בלבד, הואיל ורק ביום 2/7/14 קיבל בא כוחה את אישור הלישכה לסיוע משפטי להגשת הבר"ע.
3. ביום 6/1/15 הוריתי על מחיקת הבקשה מחוסר מעש לאחר שהמבקשת לא פעלה על פי החלטתי בדבר הגשת אישורי המסירה לתיק.
4. בבקשה זו עותרת המבקשת להורות על ביטול ההחלטה מיום 6/1/15.
5. על בית המשפט הדן בבקשה מעין זו ליתן דעתו לשני שיקולים האחד הטעם שביסוד מחדלה של המבקשת והשני סיכויי הבקשה עצמה , כאשר שיקול זה זוכה למשנה חשיבות הואיל ואין טעם להחזיר את ההליך לדיון, מקום שברור כי הדבר יוביל לאותה תוצאה שיצאה תחת ידי בית המשפט.
6. בענייננו נראה כי הבקשה להארכת מועד שהוגשה חסרת סיכוי; בניגוד לנטען בה אין מדובר על בקשה מטעמי זהירות שכן גם על פי גרסת המבקשת החלטת רשמת ההוצאה לפועל נודעה לה ביום 7/4/14, ואילו בקשת רשות הערעור הוגשה כאמור ביום 28/7/14.
7. ככלל פניה ללשכת הסיוע המשפטי הינה טעם להארכת המועד (בש"א 6708/00 אהרון נ' אהרון), אלא שעל פי האמור בתצהיר האחרון מטעם המבקשת כתמיכה לבקשתה לביטול מחיקת הבקשה, אישור הלשכה לסיוע משפטי ניתן לה עוד ביום 28/4/14 ( ולא כפי שנטען בבקשה להארכת המועד), ואין בתצהיר המבקשת כל נימוק מה אירע בפרק הזמן שחלף מאז ועד הגשת הבקשה (למעלה מ3 חודשים) המצדיק את הארכת המועד.
8. בסעיף 11(ב) לתצהיר טוענת המבקשת כי רק ביום 2/7/14 נשלח למשרד בא-כוחה הודעה לבית המשפט על פטור מאגרה ואולם הודעה זו לא צורפה. טענה זו אינה עולה בקנה אחד עם הודעת לשכת הסיוע המשפטי מיום 28/4/14, שם נקבע כי על המבקשת לשאת באגרה אם לא תקבל פטור, ואינה מתיישבת עם מסמכי התיק.
9. גם אם נכונה טענה זו (אשר אין לה כל תימוכין בתיק) עדין נפתח התיק באיחור ניכר , אשר גם לו אין למבקשת הסבר.
10. לאור האמור הבקשה לביטול המחיקה נדחית.
ניתנה היום, ד' אדר תשע"ה, 23 פברואר 2015, בהעדר הצדדים.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
