רע"צ 45938-10-15
|
רע"צ בית משפט השלום עכו |
45938-10-15
21.10.2015 |
|
בפני השופטת: אביגיל זכריה |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
מבקשת/חייבת: פתחיה אגבאריה |
משיב/זוכה: בנק מרכנתיל בע"מ |
| החלטה | |
החייבת עותרת ליתן לה רשות לערער על החלטת כב' רשם ההוצאה לפועל (מר אורי אוחרון - להלן- כב' הרשם) מיום 7.10.15 לפיה נדחתה עתירתה להורות על ביטול הרכב ותפיסתו עליה הורה כב' הרשם.
החייבת טוענת כי טעה כב' הרשם בכך שלא נעתר לבקשתה להורות על עיכוב ההליכים/ביטול עיקול הרכב כמבוקש. ככל שניתן להבין עיקר טענותיה של החייבת הינן בעיקר מישור הקנייני לעניין השעבוד הרשום לזכות בנק הפועלים ובמידה מסוימת גם ביחס להעדר יעילות פעולת הגבייה בשים לב להלוואת המימון שנלקחה ביחס לרכב זה.
לאחר עיון בבקשה על צרופותיה נחה דעתי כי דין הבקשה להידחות אף מבלי להידרש לתגובת המשיב.
הנימוקים יובאו בצורה תמציתית.
עיון בבקשה מעלה כי בחודש מאי נדרש כב' הרשם לבקשה לעיכוב הליכים שהוגשה על ידי החייבת וסקר כבר שם את נתוניה הכספיים של המבקשת ונתוני התיק בכללותו. עוד ניתנו הוראות לגבי הליכים מבצעיים שונים ועל החלטה זו לא השיגה המבקשת במסגרת לוח הזמנים הקצוב לכך בדין וההחלטה הפכה חלוטה.
לעניין הרכב נעתר כב' הרשם לבקשה שעניינה עיקול הרכב ותפיסתו ורק על כך ביקשה המבקשת ליתן לה רשות ערעור במסגרת ההליך שבפני.
ואולם, עיון בבקשה המבקשת מעלה כי לא עלה בידה להציג נימוק לגופם של דברים וטענותיה נותרו סתמיות וכלליות ללא תימוכין באסמכתאות קונקרטיות ועל כן דינן להידחות. החייבת לא הציגה נתונים אודות שיעור ההלוואה, יתרתה, שווי הרכב, שיעור התשלומים ויתר הנתונים הכספיים הנטענים על ידה.
ממילא יעילות אמצעי הגבייה הינו נושא שבמומחיות כב' רשם ההוצאה לפועל וערכאת הערעור לא תתערב בו במקרה בו מצא כב' הרשם שיהיה בכך כי לקדם הגבייה בתיק.
יתרה מכך : ברי כי הרשם אינו נדרש להכריע בסוגיות הקנייניות וממילא מישור התחרות הקניינית הוא בין המשיב ובין הגורם השלישי ואין לי אלא להניח כי כל פעולות הגבייה יינקטו בהתאם להוראות כל דין.
בשולי הדברים אציין כי מצאתי טעם של ממש בעמדת כב' הרשם לפיה לא נראה הוגן וצודק כי החייבת תפעל לפירעון הלוואת מימון לרכב והרכב יוותר על כנו בעוד שהיא אינה פועלת לפירעון החוב בתיק דנן. למותר לציין כי גם שיקול זה הוא ממין השיקולים שכב' הרשם רשאי - ואף צריך - לשקול.
בהעדר כל עילת התערבות בהחלטת כב' הרשם ושמצאתי את ההחלטה סבירה גם לגופה - הבקשה נדחית.
משלא התבקשה תגובה - לא יהיה צו להוצאות.
המזכירות תמציא ההחלטה לב"כ הצדדים ולכב' הרשם אוחיון.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|